Câți elevi s-au infectat cu coronavirus, după două săptămâni de la deschiderea școlilor în România? Lista localităților unde se va face școală online

,
scoala online

Numărul cazurilor noi de coronavirus este în creștere în rândul elevilor 

[Sursa foto: canva.com]

Ministerul Educației a anunțat bilanțul oficial al infectărilor cu COVID-19 în școli. Iată câți elevi s-au infectat cu coronavirus în primele două săptămâni de școală.


In articol:

În contextul în care numărul cazurilor noi de infectare cu COVID-19 este în creștere, Ministerul Educației a anunțat bilanțul îmbolnăvirilor la nivelul unităților de învățământ.

Câți elevi s-au infectat cu coronavirus în primele 10 zile de școală, câți profesori au fost depistați pozitiv cu SARS-COV-2 și câte școli au fost închise?

Numărul elevilor infectați cu coronavirus este în creștere

Prin intermediul unui comunicat oficial, Ministerul Educației a anunțat care este numărul elevilor infectați cu noul coronavirus. Deși anul școlar 2021-2022 a început de doar două săptămâni, multe unități de învățământ deja și-au închis porțile și asta din cauza numărului mare de îmbolnăviri. Virusul se răspândește cu rapiditate, astfel că în primele 10 zile de școală, 3.362 de preșcolari și elevi au fost confirmați cu Covid-19, conform datelor oficiale.

Autoritățile atrag atenția că situația este una destul de delicată, mai ales în contextul în care oamenii refuză să se vaccineze. Practic, la momentul actual, rata de infectare cu coronavirus este de peste 1 la 1000 în rândul elevilor.

elevi coronavirus

Ministerul Educației a precizat că elevii care s-au îmbolnăvit de coronavirus s-ar fi infectat cu temutul virus în timpul vacanței de vară

[Sursa foto: unsplash]

Câți angajați din învățământ au fost confirmați cu COVID-19?

Dacă numărul elevilor depistați pozitiv cu noul coronavirus este în creștere, situația nu este mai bună nici în cazul angajaților din învățământ. Potrivit datelor oficiale, la data de 22 septembrie 2021, 1.192 de persoane care fac parte din învățământul de stat au fost confirmate cu coronavirus, rata de incidență fiind de 4/1.000 în rândul personalului din învățământ.

Așa cum era de așteptat, creșterea numărului de infectări cu coronavirus în rândul profesorilor și elevilor a atras după sine închiderea mai multor unități de învățământ.

Ministerul Educației a precizat că activitatea de predare față în față a fost suspendată în cazul a 2.749 de clase/ grupe, ceea ce înseamnă cu aceste cursuri s-au mutat în online.

Citeste si: Guvernul pregătește măsuri pentru închiderea școlilor. Ce se întâmplă cu părinții care stau acasă cu elevii

De ce au crescut cazurile de coronavirus în rândul elevilor?

Majoritatea persoanelor consideră că numărul cazurilor noi de coronavirus a crescut în cazul elevilor după revenirea în colectivitate.

Cu toate acestea, reprezentanții Ministerului Educației au precizat că, de fapt, de vină pentru valul de îmbolnăviri este interacțiunea din timpul vacanței de vară și nu revenirea pe băncile școlii.

„Având în vedere că perioada de incubație este de maximum 14 zile, precizăm că cea mai mare parte a acestor infectări confirmate a fost determinată de activitățile din ultimele zile ale vacanței de vară, anterior începerii școlii cu prezență fizică, dar și de orice alte activități în care regulile de protecție sanitară nu se respectă la fel de riguros precum în școli.”, se arată în comunicatul postat pe site-ul oficial al Ministerului Educației. 

 

Lista școlilor unde se va face școală online

Ministerul Educației a anunțat că, în urma creșterii numărului de cazuri noi de coronavirus, în mai multe unități de învățământ din țară se va face școală online începând de luni, 27 septembrie 2021. Este vorba despre 54 de localități unde rata de incidență a trecut de 6 cazuri la 1000 de locuitori, lucru care implică impunerea unor restricții mult mai dure pentru a ține sub control pandemia de coronavirus. 

localitati scoala online

Localitățile din România în care cursurile se vor muta în mediul online

[Sursa foto: captura edu.ro]

localitati scoala online

Predarea nu se va mai face față în față în școlile aflate în localități în care incidența este peste 6 cazuri la 1000 de locuitori

[Sursa foto: captura edu.ro]

Citeste si: Bilanț coronavirus 24 septembrie 2021: Record de infectări pe 2021! Număr uriaș de decese și pacienți la ATI!

 

Citește-ne pe
Citește și:

Persoanele care au completat schema de vaccinare sunt scutite de carantină. Care este motivul

Meteorologii anunță secetă pedologică extremă pe zone foarte întinse din țară

Corina Bilcon RUPE TĂCEREA pentru prima dată! Ce a spus aceasta despre Anamaria Prodan! Este UMILINȚA SUPREMĂ

Se întâmplă de mâine! Milioane de români nu mai au voie să facă asta. Revin restricțiile

CUM se fac nunțile în scenariul roșu? Află ce se întâmplă cu nunţile programate în 2021 si care sunt cele mai NOI reguli pentru nunți și botezuri

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies