Cât trebuie să scoți din buzunar dacă traversezi prin loc nepermis. Polițiștii sunt prezenți în intersecții

Author: Bianca Vidoi

O mare majoritate din populația României nu circulă cu mașina, astfel sunt puși de foarte multe ori în situația în care preferă să traverseze prin locuri nepermise pentru a își scurta drumul sau a evita aglomerația.

Comisia Europeană a realizat o medie, iar potrivit acesteia, mai mult de o treime din victimele accidentelor rutiere sunt pietoni.

Iată cât trebuie să scoată din buzunar oamenii ce traversează printr-un loc nepermis.

Citește și: Ce a pățit un dezvoltator imobiliar din Ploiești care a construit un bloc cu 30 de apartamente în plus. Cercetările continuă într-un dosar penal pentru numeroase infracțiuni săvârșite

Ce amendă riști dacă traversezi printr-un loc nepermis

Pietonii trebuie să traverseze numai prin locurile special amenajate, mai exact pe trecerile de pietoni, semaforizate sau nu.

De asemenea, pietonii trebuie să știe că circulația acestora trebuie să se facă tot timpul pe trotuar, iar în cazurile în care acesta nu este prezent, circulația se va face pe marginea primului, potrivit ordonanței de urgență nr. 195/2002.

„Traversarea drumului public de către pietoni se face perpendicular pe axa acestuia, numai prin locurile special amenajate și semnalizate corespunzător, iar în lipsa acestora, în localități, pe la coltul străzii, numai după ce s-au asigurat că o pot face fără pericol pentru ei și pentru ceilalți participanți la trafic”,

este specificat în Codul Rutier.

Pietonii ce decid din anumite motive să nu traverseze prin locurile special amenajate pot primi amenzi ce îi vor face pe oameni să scoată din buzunare sume cuprinse între 290 și 435 de lei. Aceștia trebuie să nu traverseze prin spatele sau prin fața vehiculelor oprite dacă nu este o trecere de pietoni, iar în cazul în care polițiștii dirijează traficul, pietonii trebuie să fie atenți la semnalele date de aceștia. 

Citește și: Cătălin Botezatu a vorbit despre motivul pentru care Stephan Pelger s-a sinucis: „El avea probleme”

Citește și: Ce reguli trebuie să respecte persoanele care locuiesc la curte? Cei care nu respectă legea vor primi amenzi mari

S-au schimbat regulile în sensul giratoriu

Poliția Română a anunțat o nouă schimbare ce va avea loc în sensul giratoriu, informație pe care șoferii din România trebuie să o cunoască pentru a nu exista accidente. Regulamentul de aplicare a Codului Rutier a fost modificat, iar șoferii trebuie să respecte circulația pe benzi, fiind obligați să semnalizeze din timp părăsirea intersecției, dar și să se asigure că o pot face fără să îi deranjeze pe ceilalți participanți în trafic sau să le pună în pericol siguranța.  

"Știi cum se circulă în sensul giratoriu? Nu mai poți să ieși direct de pe banda a 2-a sau a 3-a a sensului giratoriului și să le tai fața celor de pe celelalte benzi, iar dacă vrei să faci această manevră trebuie să îți semnalizezi intenția, să te asiguri că poți face asta fără să pui în pericol siguranța celorlalți participanți la trafic", arată Poliția Română într-o postare. 

Un băiat de 7 ani, accidentat mortal de un jandarm aflat în timpul liber. Copilul era la colindat

După modificarea Codului Rutier este interzisă oprirea voluntară a vehiculelor, atât în intersecții, cât și în sensurile giratorii. 

Citește și: Amenzi de 3.000 de lei pentru șoferi la depășirea unui nou prag de viteză. Permisul de conducere poate fi suspendat pentru șase luni

Surse: playtech.ro, observatornews.ro

 


Suzan din serialul Totul pentru familia mea și-a uluit fanii cu o apariție tulburătoare! Renumita actriță Ahu Yağtu părea transformată la nivelul fetei, dând impresia că a recurs recent la o nouă intervenție estetică, dar care a eșuat!