Amenzi de 3.000 de lei pentru șoferi la depășirea unui nou prag de viteză. Permisul de conducere poate fi suspendat pentru șase luni

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 22 mar 2023, 15:49

Șoferii care vor depăși viteza legală cu mai mult de 100 de km/h pe un sector de drum riscă să rămână fără permis

Sursa: pexels

Șoferii care vor călca pedala de accelerație mai mult decât ar fi cazul vor trebui să scoată din buzunar sume mari pentru plata amenzii și vor deveni pietoni pentru o jumătate de an.

Șoferii care nu vor ține cont de regulile de circulația vor băga mâna mai adânc în buzunar și riscă să devină pietoni pentru o jumătate de an.

 

Amenzi de până la 3.000 de lei pentru șoferii vitezomani

A apărut un nou prag de viteză și cine îl va depăși va trebui să scoată din buzunar suma de 3.000 de lei, pe lângă faptul că va rămâne fără permis timp de șase luni.

Șoferii care vor depăși viteza legală cu mai mult de 100 de km/h pe un sector de drum riscă să rămână fără permis timp de câteva luni, dar și fără 3.000

de lei în buzunar.

Prevederile apar într-un proiect legislativ ce a fost adoptat de către senatori, în urmă cu două zile, 20 martie, într-o formă diferită față de cea de până acum. Măsura urmează să ajungă la votul decisiv din partea deputaților.

Citește și: „Repede, că au omorât copiii”. Doi minori din Gorj au ajuns în stare gravă la spital, după ce un TIR a strivit mașina în care se aflau

Citește și: Arsurile la stomac- de ce apar si cum scapi de ele

Amenzile încep de la 1.305 lei

Amenzile pentru depășirea vitezei legale cu peste 100 de km/h sunt cuprine între 1.305 și 2.900 de lei, iar permisul de conducere va fi suspendat pe o perioadă de 180 de zile.

Mai mult decât atât, în cazul în care, în termen de șase luni de la restituirea permisului, conducătorul auto va depăși, din nou, viteza, perioada în care va rămâne fără permis va fi mai mare cu încă 30 de zile.

Cei care au inițiat proiectul susțin că măsura este una necesară, deoarece, „bazându-se pe calităţile tehnice ale autovehiculelor, dar şi pe aptitudinile proprii de conducere, care nu întotdeauna sunt cele mai bune, în cele mai multe cazuri viteza îi «incită » pe conducătorii auto neexperimentaţi şi astfel se poate ajunge la viteze de peste 100 km/h faţă de limitele legale, viteze care pot avea consecinţe grave asupra integrităţii şi sănătăţii personale, a celorlalţi participanţi la traficul rutier, dar şi celor care se află în apropierea acestuia”.

Imagini pentru 1 Mai 2023: Mesaje amuzante și drăguțe pentru prietenii tăi din social media

Citește și: Ultimul mesaj trimis de Cristian fostei sale soții înainte de a intra cu viteză într-un TIR, pe E85: ”Când vei citi acest mesaj, nu voi mai fi”

Proiectul va intra în vigoare, după ce va fi adoptat de către Camera Deputaților, semnat de către președintele țării, Klaus Iohannis, urmând să fie publicat în Monitorul Oficial.

Totodată, la începutul anului 2022, a mai apărut un nou prag de viteză, de peste 70 de km/h peste limita legală. Șoferii care vor merge cu mai mult de 70 de km de cât este recomandat pot rămâne fără permis pentru o perioadă de patru luni și pot primi și o amendă usturătoare.