Cât de sigură este folosirea lifturilor în timpul pandemiei de coronavirus? Iată ce spun specialiștii

,

Peste tot se vorbește despre distanțarea socială ca măsură de protecție împotriva coronavirusului, iar acest subiect a dat naștere foarte multor întrebări. Cât de sigură e folosirea lifturilor în această perioadă?


In articol:

Evitarea locurilor aglomerate și păstrarea unei distanțe considerabile față de cei din jur sunt recomandările pe care oamenii le aud peste tot în ultimul timp. 

Citeste si: Ce se întâmplă cu metrourile în noaptea de Înviere? Anunțul făcut de Metrorex

Cu toate acestea, încă există o mulțime de neclarități, de situații la care încă se încearcă găsirea unui răspuns cât mai aproape de realitate.

Cât de sigură este folosirea lifturilor în timpul pandemiei de coronavirus?

Persoanele care locuiesc la bloc și sunt nevoite să folosească liftul s-au întrebat dacă acest spațiu poate reprezenta un risc și dacă nu cumva ar fi mai bine să aleagă urcatul pe scări în timpul pandemiei de coronavirus. Având în vedere că spațiul din lift este unul mic și în el pot urca mai multe persoane, distanțarea socială ar fi aproape imposibilă.

Citeste si: Franta renunta la Bacalaureat 2020 si recurge la evaluarea continua a elevilor

Specialiștii în microbiologie au studiat această problemă și au venit cu o recomandare.

"Riscul este mare în aceste spații din cauza densității populației. În același timp, este ca o sabie cu două tăișuri. Dacă este un grup mare de oameni și niciunul nu este infectat, atunci nu are ce să se transmită. Pericolul, bineînțeles, este că nu știm cine este și cine nu este infectat pentru că nu toată lumea este testată. Așa că este cel mai bine să fim precauți.", este de părere Kevin Coombs, cercetător în domeniul bolilor infecțioase și profesor de microbiologie medicală la Universitatea din Manitoba, potrivit globalnews.ca .

Specialiștii spun că orice spațiu închis ar trebui evitat în această perioadă, astfel că și folosirea lifturilor ar trebui să se facă doar în cazul în care acest lucru este necesar. 

Citeste si: În ce ordine apar simptomele coronavirusului

 

Citește și:

Klaus Iohannis, anunț de ultim moment: "Vor fi săptămâni critice. Nimeni nu va fi în siguranță până nu..."

Artistul ieșean Silviu Huțanu, membru al formației SoundCheck Band, a murit. COVID-ul i-a distrus plămânii în câteva zile

Se dau bani pentru mii de români! Cine va primi 200 de euro

Coronavirus - Plasma umana hiperimuna va fi folosita in Romania ca tratament pentru bolnavi

Live Stream Online Puterea dragostei - Editia de vineri, 30 octombrie - Prima parte - VIDEO. Andreea si Marinescu, noul cuplu de la "Puterea dragostei"!


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar mai putea interesa
Cookies