Cât costă un kilogram de roșii românești zemoase, de la producătorii locali, în piață. S-au ieftinit considerabil față de luna trecută

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 26 mai 2024, 16:19

Au apărut primele roșii de la producătorii locali! Cât costă un kilogram în piețele românești

Sursa: Kanal D

Au apărut roșiile de sezon în piețele românești. Cât cer producătorii locali pentru un kilogram?

Roșiile românești de sezon sunt foarte apreciate datorită gustului lor intens și aromei autentice, care le diferențiază de cele importate sau cultivate în sere în afara sezonului.

Sezonul roșiilor în România începe, de obicei, la sfârșitul primăverii și continuă până la începutul toamnei, cu apogeul în lunile de vară, iulie și august.

Cât costă un kilogram de roșii de sezon în piețele românești

Roșiile de sezon pot fi găsite în piețele locale și sunt adesea vândute direct de către producători. Este recomandat să cumpărați roșii din piețele țărănești sau direct de la ferme pentru a beneficia de cele mai proaspete și autentice produse.

Citește și: Au apărut cartofii noi de la micii producători români! Cât costă un kilogram în piețele din Capitală

Spre exemplu, în piața Gorjului din Militari, București, producătorii vând un kilogram de roșii „românești și gustoase” la prețul de 12, respectiv 13 lei/kg. 

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Roșiile românești de sezon sunt o alegere excelentă pentru oricine apreciază alimentele proaspete, gustoase și sănătoase. Consumul lor sprijină economia locală și contribuie la o alimentație echilibrată și sustenabilă.

Cum deosebim roșiile românești de cele aduse din import

Dacă aveți o preferință pentru roșiile românești în detrimentul celor de import, este esențial să cunoașteți câteva dintre cele mai bune soiuri autohtone și să învățați cum să le recunoașteți.

Citește și: Au apărut cireșele și căpșunile românești, de la micii producători! Cat costă kilogramul în piețele din România

Există câteva soiuri pe care e imposibil să nu le recunoașteți:

Inima de bou 

Roșia de tip „Inima de Bou” este cea mai întâlnită pe piețele din România. Este un soi robust, rezistent la bolile caracteristice.

Portocalia de Mischii

Este remarcabil de rezistentă la transport, având fructe rotunde cu o nuanță portocalie și o coajă netedă, fermă la atingere.

Puszta Kolozs

Fructul este roșu, ușor aplatizat, cu un gust delicat. Este de asemenea cărnos și cu un miez suculent.

Pontică/Dacia

Pontica se caracterizează printr-o creștere determinată, producând un singur rând de fructe pe an. Acestea sunt de dimensiuni medii (100-150 de grame), rotunde și cu o culoare predominant maro în loc de roșu.

 


După descalificarea lui Cosmin, în prima parte a ediției de astăzi concurenții au discutat despre el și conversațiile care l-au costat locul în „Casa iubirii”.