Au apărut cireșele și căpșunile românești, de la micii producători! Cat costă kilogramul în piețele din România

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 26 mai 2024, 11:16

Au apărut cireșele și căpșunile românești, de la micii producători! Cat costă kilogramul în piețele din România

Sursa: Kanal D

Au apărut cireșele și căpșunile de sezon, iar piețele sunt pline de cumpărători care așteaptă să vadă cât trebuie să scoată din buzunare pentru delicioasele fructe.

Cireșele și căpșunile sunt fructe de sezon foarte apreciate și la mare căutare datorită gustului lor delicios și beneficiilor pentru sănătate. Gospodinele aleg deseori să le pregătească pentru dulcețuri sau gem, însă ele pot fi mâncate ca atare, fiind extrem de zemoase și dulci!

Românii au plecat deja în piețe în căutarea celor mai gustoase și ieftine fructe de sezon!

Cât costă un kilogram de cireșe în piețele din România

Nu e un detaliu nou faptul că cireșele sunt printre cele mai scumpe fructe de sezon. Cu toate acestea, spre finalul lunii mai, cireșele românești de la producătorii locali au un preț mai scăzut față de cireșele din luna martie.

Dacă în urmă cu două luni, primele cireșe apărute în piețele din România aveau prețul echivalent unui gram de aur, acum sezonul cireșelor este în toi, iar prețurile au scăzut drastic.

Citește și: „Vând cireșe cu 2 lei kilogramul” Anunțul viral al unui român. Acesta are, însa, o singură condiție pentru cumpărători

Spre exemplu, în piața Gorjului, Militari, un kilogram de „cireșe de mai, super dulci, românești” costă 22 lei/kg.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Cât costă un kilogram de căpșuni în piețele din România

Spre deosebire de cireșe, căpșunile de sezon se găsesc la un preț mult mai accesibil în piețele din România. Dacă doriți să vă înfruptați cu delicioasele fructe roșii, în piața Gorjului din Militari trebuie să scoateți din buzunare nici mai mult, nici mai puțin de 14 lei/kg.

În piața Obor, căpșunile de sezon sunt disponibile la prețuri atrăgătoare, de doar 10 lei/kg și de 20 de lei/kg pentru cele aduse tocmai de la Satu Mare.

Citește și: Prăjitură cu cireșe și iaurt: Rețeta pentru un desert pufos și delicios

Cireșele și căpșunile nu sunt doar delicioase, ci și foarte benefice pentru sănătate datorită conținutului lor bogat de nutrienți și antioxidanți.

 


În Gala de duminică, 16 iunie, în momentul în care a fost descalificat, Cosmin a susținut că nu are nicio legătură cu informațiile apărute pe internet din „Casa iubirii” și că, în mod sigur, cineva a fabricat probele primite de echipa emisiunii.