Cât a trebuit să scoată un turist din buzunar pentru a achita nota de plată într-un restaurant de pe Transfăgărășan. Suma este fabuloasă

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 26 iul 2022, 18:05

Cât a trebuit să scoată un turist din buzunar pe Transfăgărășan

Sursa: Istock

Un turist care a mers în vizită pe Transfăgărășan a avut parte de surpriza vieții lui în momentul în care a trebuit să achite nota de plată la restaurantul la care a mâncat. Prețul face concurență celor de pe litoral.

Un turist care a luat masa într-unul din restaurantele de pe Transfăgărășan a trebuit să achite nota de plată care face concurență celor de pe litoralul românesc.

Pentru o comandă nu foarte amplă, acesta a trebuit să scoată din buzunar o sumă considerabilă.

Nota de plată de pe Transfăgărășan, nejustificat de mare

B ărbatul a luat masa la un restaurant din zona Bâlea Lac, unde a comandat: două porții de cartofi prăijiți, o chiflă, un suc, o apă, patru mici  și un sos de usturoi. La final, când a cerut nota, totalul a fost de 88 de lei.

„Uitați și voi cât costă o apă și o porție de cartofi pe Transfăgărășan! Să mai mâncați în România”, a spus acesta pe TikTok, conform cancan.ro.

Anul acesta, scumpirile se resimt din plin peste tot și românii trebuie să scoată sume importante de bani chiar și pentru câteva zile de vacanță și nici nu vorbim de locuri scumpe sau de restaurante de cinci stele.

Fără doar și poate, cea mai scumpă destinație este litoralul, acolo unde prețurile au explodat de-a dreptul, motiv pentru care oamenii sunt nevoiți să stea mai puțin timp ca în anii trecuți.

Citeste si: Cum prevăd economiștii evoluția valutei în următoarea perioadă a anului. Ce se va întâmpla cu moneda euro

În Mamaia, spre exemplu, cea mai scumpă stațiune de pe litoralul nostru, o porție de piure de cartofi cu piept de pui și cu o salată de varză costă 46 de lei și poate ajunge la 49 de lei pentru cine vrea și o chiflă.

De asemenea, 57 de lei costă o porție de ciorbă în stațiunea Vadu, preț ce a fost aspru criticat de către turiștii care nu văd motivul acestor prețuri exagerate.

Daniel Cadariu, ministrul Turismului înțelege, într-o oarecare măsură, scumpirile

Daniel Cadariu, ministrul Turismului, susține că, pe de o parte, din cauza sumpirilor care au avut loc, era normal ca și prețurile de pe litoral și nu numai să sufere modificări, deși admite că unele sunt foarte mari.

Vești bune pentru români! Salariul minim brut va fi majorat la 3.000 de lei începând cu 1 ianuarie 2023

„Ideea de bază e următoare- suntem într-o economie de piață și ar trebui să funcționeze cererea și oferta și probabil în linii mari și funcționează. Acolo unde sunt exagerări, fie în alimentație publică sau cazare, clienții, turiștii vor reacționa.

Citeste si: Cât va costa un litru de ulei în scurt timp. Scumpirile nu se opresc aici

Pe de altă parte, constatăm cu toții realități internaționale- criză economică, perioadă post-pandemică, creșteri de prețuri la utilități... Nu zic neapărat că toate, dacă sunt astfel de prețuri exagerate, ar fi justificate, dar sunt și explicații pentru prețuri mai mari, cel puțin comparativ cu perioada similară a anului trecut”, a explicat acesta, conform spynews.ro.

 


Bia, primele semne de gelozie, în Casa iubirii! Concurenta i-a adus reproșuri dure lui Andrei, pentru ca a fost mult prea tandru cu Emma în camera roșie! „Am auzit că ai strâns-o foarte tare în brațe”

Andrei îi stârnește gelozia frumoasei Bia, după ce o va îmbrățișa pe Emma în camera roșie! „Mie nu-mi place să mă joc!” Iată ce reproșuri dure i-a adus concurenta lui Andrei!

Cookies