Băutura cea mai consumată de români se scumpește de la 1 august - Cât va costa

Author: Alina Petre
Actualizat: 26 iul 2022, 17:14

Băuturi alcoolice

Cea mai consumată băutură alcoolică din România se scumpește de la 1 august.

Este vorba despre bere, care va avea un preț mai mare începând cu data de 1 august. 

Acest fapt se datorează majorării accizelor la alcool, dar şi a celorlalte scumpiri în procesul tehnologic, pe care le au de acoperit producătorii, de la 1 august august, vom plăti şi cu 20% mai mult pentru o halbă de bere.

Citeste si: Cum prevăd economiștii evoluția valutei în următoarea perioadă a anului. Ce se va întâmpla cu moneda euro

România este pe primul loc la consumul de bere

Țara noastră ocupă locul trei în clasamentul mondial al consumului de bere pe cap de locuitori. În mod surprinzător, Germania se află pe locul doi, deși se știe că în această țară consumul de bere este deja o tradiție, potrivit ANSA.

Există mai multe motive pentru care prețul berii va crește, aici se numără pandemia de coronavirus și restricțiile.

Operatorii economici au avut de suferit și implicit distribuitorii de bere.

Iar evenimentele de tipul concerte, festivaluri, tot felul de alte spectacole au fost interzise mult timp.

Asociaţiile de bere spun că, din august, preţurile ar putea creşte cu 20%, în contextul accizelor majorate şi a inflaţiei galopante. Adică, pe un pahar de bere care acum costă 15 lei am putea da 18 lei.

Iar de la 1 ianuarie 2023, aproape 19 lei, odată cu creşterea TVA la în Horeca. Conform INS, în ultimul an preţul berii s-a majorat cu 8%.

Val de scumpiri în România

Pe 15 iulie, Guvernul a adoptat mai multe modificări la Codul Fiscal, astfel încât alcoolul şi ţigările se scumpesc de la 1 august, în timp ce băuturile cu zahăr, vacanțele, dar şi mesele la restaurant vor costa mai mult din ianuarie, anul viitor.

Producătorii de bere spun că în primele 4 luni ale acestui an, piața locală a berii a înregistrat o scădere de 10% în raport cu aceeași perioadă din 2021.

Astăzi se deschide Târgul de Crăciun 2022 din Drumul Taberei. Cât costă un pahar cu vin fiert și care sunt atracțiile principale

Berea, această băutură versatilă este cea mai frecvent consumată băutură alcoolică din lume. Are o istorie de mii de ani în fabricație precum și un loc bine definit în domeniul culturii și al bucătăriei la nivel mondial.

Citeste si: România, îngenuncheată de un nou val de scumpiri. Prețul alimentelor va crește cu aproximativ 25%

 

 


Jocul buclucaș al sărutului a iscat mari controverse în Casa iubirii! Mihaela și Andrei s-au sărutat chiar sub privirile Biei, care nu se aștepta la asemenea gest din partea prietenei sale! „Acum mă scoate Bia pe geam!”

Provocare de senzație în Casa iubirii! Mihaela și Andrei s-au sărutat, în timp ce Bia a asistat aparent indiferentă la jocul buclucaș! „Eram curioasă dacă o să pupe orice fată pe care o are în față!”

Cookies