Care va fi ultima restricție ce va fi ridicată pe teritoriul României. Raed Arafat, vestea zilei pentru toți românii

,
 Care va fi ultima restricție ce va fi ridicată pe teritoriul României

Care va fi ultima restricție ce va fi ridicată pe teritoriul României

[Sursa foto: Facebook Raed Arafat]

Șeful DSU, Raed Arafat, a precizat în cadrul unei conferințe de presă pe tema evoluției pandemiei de coronavirus care va fi ultima restricție ce va fi ridicată pe teritoriul României.

În cursul zilei de miercuri, Arfata a participat la o conferință de presă privind evoluția pandemiei de coronavirus pe teritoriul României și a anunțat care va fi ultima restricție ridicată pe teritoriul țării noastre.

Care va fi ultima restricție ce va fi ridicată pe teritoriul României

Secretarul de stat a anunțat că masca de protecție este ultima măsură care va fi ridicată, mai ales pe fondul existenței tulpinii Omicron, variantă mult mai contagioasă a virusului Covid-19.

”Analizăm eliminarea restricțiilor și le vom elimina treptat. Probabil că ultima măsură care va fi ridicată va fi purtarea măștii în interior, mai ales că avem varianta Omicron”, a spus Raed Arafat.

Citeste si: Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, vrea să renunțe la voucherele de vaccinare! Le vor primi doar cei cu schema completă

Alexandru Rafila, despre masca de protecție

Chiar dacă CCR a anunțat că obligativitatea purtării măștii de protecție în aer liber este neconstituțională, Alexandru Rafila susține că legea prevede în continuare masca de protecție în spațiile închise, în mijloacele de transport în comun și în piețele acoperite.

Ministrul Sănătății a explicat că purtarea măștii de protecție nu trebuie să fie considerată o restricție, ci doar o măsură de prevenire a transmiterii virusului de la o persoană la alta.

Acesta a mai subliniat că protecția individuală este cea mai importantă, atât pentru propria persoană, cât și pentru cei cu care intrăm în contact. 

„Așteptăm cu toții publicarea deciziei CCR și a motivației. În momentul în care ea a fost făcută publică, am analizat legislația existentă și trebuie să spunem că legea 55 prevede utilizarea în continuare a măștii în toate spațiile interioare, mijloace de transport în comun sau în piețele care sunt închise, acoperite.

Trebuie să înțelegem că utilizarea măștii nu reprezintă o restricție, ci o măsură care previne transmiterea în comunitate și protecția individuală este importantă atât pentru propria persoană cât și pentru cei cu care oamenii intră în contact. În mod evident, dacă contextul legal impune acest lucru, sunt convins că guvernul va adopta actele legislative necesare pentru protejarea sănătății publice”, a spus Alexandru Rafila.

 

 

 

 

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, vrea să renunțe la voucherele de vaccinare! Le vor primi doar cei cu schema completă

Acuzații grave planează asupra Ungariei - Budapesta ar fi devenit un cuib special al spionajului rusesc

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, vrea să renunțe la voucherele de vaccinare! Le vor primi doar cei cu schema completă

CCR a declarat neconstituţională OUG prin care s-a impus purtarea măştii. Ce se întâmplă cu amenzile

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies