Masca rămâne obligatorie în spațiile deschise și închise! Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila: „Rămânem precauți și conștienți”

,
Covid

Masca rămâne obligatorie în spațiile deschise și închise! Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila: „Rămânem precauți și conștienți”

[Sursa foto: PixaBay]

Alexandru Rafila a declarat că decizia Curții Constituționale privind purtarea măștilor în spații deschise trebuie respectată, dar a adăugat și câteva precizări.


In articol:

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, la începutul şedinţei de Guvern de miercuri, că Legea 55 prevede folosirea măştii de protecţie în toate spaţiile interioare, menţionând că „utilizarea măştii nu reprezintă o restricţie în sine, ci reprezintă o măsură care previne transmiterea sau încetineşte transmiterea în comunitate a acestei infecţii (...) 

în momentul în care avem o reducerea a transmiterii comunitare sau o încetare a transmiterii comunitare, corelată cu scăderea gradului de ocupare a secţiilor de Terapie Intensivă, atunci sigur că putem să discutăm de relaxarea unor măsuri. Până atunci însă, rămânem precauţi şi conştienţi că trebuie să apărăm sănătatea populaţiei”, a declarat Alexandru Rafila.

Măștile de protecție, obligatorii în spații deschise și închise

Covid

Alexandru Rafila

[Sursa foto: Facebook Alexandru Rafila]

„Ținând cont de condițiile în care indicii de infectare, rata de infectare se menține la un nivel ridicat, personal fac apel la populație pentru a ne proteja de tot ce înseamnă pericolul infectării. El se găsește la un nivel de risc ridicat”, a transmis premierul României, Nicolae Ciucă.

„Ţinând cont de condiţiile în care indicii de infectare, rata de infectare se menţine la un nivel ridicat, personal, fac apel la populaţie pentru a ne proteja în continuare de tot ceea ce înseamnă pericolul infectării. El se găseşte îm contoinuare la un nivel de risc ridicat”, a mai precizat premierul Nicolae Ciucă, despre o discuție cu Alexandru Rafila, ministrul Sănătății.

Citeste si: Spitalele din București și Ilfov unde pacienții se pot testa gratuit pentru coronavirus. Cum trebuie să procedeze persoanele care prezintă simptome de COVID-19

„Așteptăm cu toții publicarea deciziei CCR și a motivației. În momentul în care ea a fost făcută publică, am analizat legislația. Legea 55 prevede utilizarea în continuare a măștilor în spații închise, spații comune sau spații închise. Masca nu e o restricție, e o măsură care sporește protecția. În mod evident, dacă contextul legal impune acest lucru, sunt convins că guvernul va adopta măsurile necesare”, a declarat Alexandru Rafila.

Masca de protecție contribuie cel mai semnificativ, în continuare, la oprirea răspândirii virusului

Ministrul a explicat că folosirea măștii de protecție este cea mai eficientă metodă de reducere a transmisibilității virusului COVID-19 și a tulpinilor acestuia.

Citeste si: Ce se întâmplă cu restricțiile din România. Anunțul făcut de Raed Arafat: ”Ne apropiem de un moment în care se vor lua măsuri de relaxare”

„Ca medic şi ca om, recomand utilizarea măştii cel puţin atunci când discutăm de aglomeraţie, în mijloacele de transport, sau acolo unde un număr mare de persoane sta într-un spaţiu limitat chiar dacă este în exterior pentru că noi avem transmitere comunitară. Dacă peste o săptămână sau două sau trei săptămâni nu vom avea această transmitere comunitară singur că oricum am fi renunţat la utilizarea măşti la spaţiile exterioare”, a explicat Alexandru Rafila.

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

CCR a declarat neconstituţională OUG prin care s-a impus purtarea măştii. Ce se întâmplă cu amenzile

Germania `și-a trimis om` la refendumul de anexare a provinciei Zaporojie la Rusia: e un greu din energie care a provocat indignare acasa

Regina NU a murit la ora anunțată de Palatul Buckingham! De ce nu s-a anunțat decesul la timp

Bilanț coronavirus miercuri, 16 februarie 2022. Scădere semnificativă a numărului de infectări cu SARS-CoV-2

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies