Care este posibilitatea ca Vladimir Putin să folosească armele nucleare în război: „Un conflict nuclear devine posibil”

,
Război

Care este posibilitatea ca Vladimir Putin să folosească armele nucleare în război: „Un conflict nuclear devine posibil”

[Sursa foto: Twitter]

Șeful CIA a transmis că Vladimir Putin ar putea să utilizeze armele nucleare tactice sau de mică putere în războiul pe care l-a pornit, având în vedere eșecurile de care a avut parte armata rusă în Ucraina.


In articol:

Șeful CIA, William Burns, a explicat, joi, că nereușitele militare ale armatei ruse din Ucraina l-ar putea face pe preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, să utilizeze arme nucleare tactice sau de mică putere.

Care sunt șansele ca Vladimir Putin să folosească arme nucleare tactice sau de mică putere în războiul din Ucraina. Joe Biden este îngrijorat

Război

Care sunt șansele ca Vladimir Putin să folosească arme nucleare tactice sau de mică putere în războiul din Ucraina. Joe Biden este îngrijorat

[Sursa foto: Twitter]

„Având în vedere că preşedintele Putin şi conducătorii ruşi s-ar putea scufunda în disperare, ţinând cont de eşecurile pe care le-au suferit până în prezent din punct de vedere militar, niciunul dintre noi nu poate trata cu uşurinţă aceasta ameninţare reprezentată de potenţiala folosire a armelor nucleare tactice sau armelor nucleare de mică putere”, a transmis William Burns, într-un discurs susținut la Atlanta.

Citeste si: LIVE UPDATE Ziua 51 de război. Parlamentul de la Kiev solicită recunoașterea războiului drept genocid ucrainean. Zelenski acuză Germania şi Ungaria că plătesc cu ”bani pătaţi de sânge” petrolul rusesc

William Burns a precizat că Statele Unite ale Americii sunt profund îngrijorate de un posibil atac nuclear făcut de Vladimir Putin. Pe lângă asta, șeful CIA a subliniat faptul că președintele american, Joe Biden, este îngrijorat pentru un posibil al Treilea Război Mondial și este dispus să facă orice ca să împiedice un conflict nuclear.

„Evident că suntem foarte îngrijoraţi. Ştiu că preşedintele (Joe) Biden este profund îngrijorat de riscul unui al Treilea Război Mondial şi face totul pentru a evita să ajungă la punctul în care un conflict nuclear devine posibil”, a mai precizat șeful CIA. 

Rusia deține multe arme nucleare tactice, mai puţin puternice decât bomba de la Hiroshima, în raport cu sistemul ei de „escaladare-dezescaladare”  în care se utilizează o armă nucleară de mică putere pentru a recâştiga avantajul în cazul unui conflict convenţional cu occidentalii, relatează cancan.ro.

Citeste si: Vladimir Putin s-a afișat din nou cu „valiza nucleară” în public! Detaliul observat la întâlnirea cu Alexandr Lukașenko

Această posibilitate are în vedere și „NATO să intervină militar pe teren în Ucraina în cursul acestui conflict, dar aşa ceva nu este planificat, după cum a spus clar preşedintele”, a precizat şeful CIA.

Având în vedere că a fost ambasador al Statelor Unite la Moscova, William Burns nu a putut folosi cuvinte destul de dure pentru Vladimir Putin „revanşard”, „încăpăţânat”, care, de-a lungul timpului, s-a pierdut într-un „mix exploziv de nemulţumiri, ambiţie şi nesiguranţă”.

„În fiecare zi, Putin demonstrează că o putere în declin poate fi la fel de destabilizatoare ca o putere ascendentă”, a mai precizat acesta.

 

Citește-ne pe

Citește și:

De ce nu dronele, ci tancurile, vor elibera Ucraina: rata de succes ridicată a aeronavelor, rezultatul unor condiţii unice

Ucrainenii anunță că au lovit "Moscova", crucișătorul emblematic al marinei ruse de război

Nicolae Ciucă anunță că prețul gazelor nu poate fi controlat decât prin OUG, nici chiar când e vorba de cele extrase din Marea Neagră

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Rusia amenință cu bombardarea masivă în capitala Kiev: „Forțele Armate ale Federației Ruse vor lovi în centrele decizionale, inclusiv la Kiev”

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies