Când vom putea ieși din casă fără mască? Anunțul făcut de Organizația Mondială a Sănătății

,

Purtarea măștii ca măsură de protecție în lupta împotriva noului coronavirus a devenit o obișnuință, lucru care nu se va schimba prea curând. Când vom putea ieși din casă fără mască?


In articol:

La nivel mondial, autoritățile recomandă purtarea măștilor de protecție, fie ele medicale sau realizate din diverse materiale. 

Citeste si: Dupa coronavirus, inca o boala se raspandeste rapid in Romania! Sunt 19.756 de cazuri confirmate pana in prezent

Mai mult decât atât, în anumite zone, purtarea măștii a devenit obligatorie, totul din dorința de a stopa răspândirea coronavirusului.

Când vom putea ieși din casă fără mască? Anunțul făcut de Organizația Mondială a Sănătății

Măștile medicale au devenit un obiect indispensabil în această perioadă, mai ales pentru persoanele care trebuie să se deplaseze în spațiul public. 

Citeste si: Raed Arafat, anunt de ultima ora pentru toti romanii! Ce se intampla imediat dupa Paste?

Un oficial al Organizației Mondiale a Sănătății a explicat că deși unele măsuri și restricții vor fi ridicate odată cu trecerea timpului, purtarea măștii de protecție ar trebui să devină o obișnuință. Mai exact, oamenii vor fi nevoiți să poarte aceste măști chiar dacă numărul persoanelor diagnosticate cu Covid-19 va fi în scădere, acestea fiind o măsură prin care se vor putea proteja de infecția cu noul virus.

"O anumită formă de protecţie facială sunt sigur că va deveni obişnuinţă, cel puţin pentru a oferi oamenilor o asigurare. Dar, aş spune să nu vă imaginaţi că puteţi face orice doriţi când purtaţi o mască pentru că acest virus nu va dispărea şi nu ştim dacă persoanele care au avut virusul rămân imune după aceea şi nu îl vor contracta din nou. Şi nu ştim când vom avea un vaccin. Ceea ce spunem noi este să ne apărăm societăţile. Da, va trebui să purtăm măşti. Da, va trebui să existe mai multă distanţare fizică. Da, trebuie să îi protejăm pe cei vulnerabili. Dar, cel mai important, trebuie să învăţăm cu toţii cum să întrerupem transmisia. Este o revoluţie. Aşa cum s-a întâmplat când s-a descoperit că apa murdară purta holeră în 1850. Sau, probabil, ca acum 25 de ani, când am aflat cu toţii despre HIV/SIDA şi asocierea sa cu sexul. Ne-am schimbat şi ne-am adaptat şi am învăţat să trăim cu aceste noi realităţi. La fel trebuie să trăim cu noua realitate a vieţii cu COVID.", a spus dr. David Nabarro, trimis special al Organizației Mondiale a Sănătății în materie de COVID-19, potrivit digi24.ro .

Citeste si: Coreea de Nord a efectuat noi teste ale rachetelor cu rază scurtă de acţiune

 

Citește și:

Noul coronavirus este de zece ori mai letal decat gripa H1N1. Organizatia Mondiala a Sanatatii a facut anuntul

Informație SURPRIZĂ - care e ELEMENTUL care îi face pe români să fie fideli unei mărci de produse

De ce mor oamenii infectati cu coronavirus? Medicii spun ce se intampla cu adevarat

Somajul tehnic pentru bugetari nu este in discutie la Ministerul Finatelor Publice. Declaratiile ministrului Florin Citu

Live Stream Online "In cautarea adevarului" - Editia de marti, 27 octombrie - VIDEO. Tina profita de amnezia sotului ei pentru a-si indeplini marele vis in afaceri!


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar mai putea interesa
Cookies