Somajul tehnic pentru bugetari nu este in discutie la Ministerul Finatelor Publice. Declaratiile ministrului Florin Citu

,

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, afirmă că nu există la nivelul ministerului nicio discuţie despre şomajul tehnic pentru bugetari şi nu susţine un astfel de proiect.


In articol:

" Nu există aşa ceva în discuţie în Ministerul Finanţelor Publice şi nu este ceva ce eu aş susţine în acest moment.

Astăzi este nevoie de fiecare om în administraţia publică", a declarat, luni seară, la Digi 24, Florin Cîţu, întrebat despre proiectul care vizează intrarea în şomaj tehnic a bugetarilor din anumite sectoare.

Premierul Ludovic Orban a anunţat, joi, în debutul şedinţei de Guvern, că toţi angajaţii, chiar şi cei din instituţiile publice, trebuie să preia din povara crizei provocată de coronavirus, de aceea a fost elaborat un proiect prin care angajaţii de la stat vor intra într-o formă de şomaj tehnic.

" Toţi trebuie să preluăm pe umerii noştri din greutatea crizei care este provocată de această epidemie. La ora actuală sunt peste 1,5 milioane de angajaţi din mediul privat la care putem adăuga toţi cei care au activităţi în cadrul PFA, intreprinderilor familiale sau altor forme de activitate ale profesiilor liberale. Practic, nu putem să lăsăm numai pe umerii lor suportarea acestei crize şi din cauza asta am hotărât, împreună cu ministrul Muncii şi cu ministrul Finanţelor, să găsim o soluţie ca şi în sectorul public să existe o formă de preluare a acestei

greutăţi, printr-o formă de solidaritate, mecanism pe care l-am gândit şi din raţiuni epidemiologice, pentru a reduce riscul de răspândire”, a declarat Orban.

Premierul a mai spus că mecanismul este simplu: jumătate din angajaţii unei instituţii vor lucra, iar cealaltă va sta în somaj tehnic în aceeaşi perioadă. Acest lucru ajută şi la diminuarea răspândirii coronavirusului.

Orban a mai spus că economia la buget prin implementarea unei astfel de măsuri este cuprinsă între 1,2 şi 1,5 miliarde de lei.

Citeste si: Șomajul tehnic, aplicat și angajaților de la stat. Ce schimbări au fost anunțate de autorități?

Citeste si: Se mai măresc pensiile și alocațiile? Ministrul Finanțelor a făcut precizări în legătură cu acest subiect

Citeste si: Coronavirus afecteaza fondul de pensii private: Valoarea activelor la Pilonul 2 a scazut

 

Citește-ne pe
Citește și:

Al doilea joc de imunitate incinge spiritele intre cele doua echipe! Cine va fi ELIMINAT? Urmariti un nou episod ''Survivor Romania'', ASTAZI, de la 20:00,...

Florin Cîțu i-a făcut cadou de Ziua Femeii: A numit-o șefă și a demis un profesionist

Cum arată soția celebrului Valeriu Gheorghiță? Este extrem de frumoasă. Detalii neștiute despre coordonatorul campaniei de vaccinare

Cine este primul nominalizat al saptamanii din echipa Faimosilor? E un nume RASUNATOR!

Cum au gatit Razboinicii legumele primite! Motivul pentru care nu au impartit mancarea cu Faimosii

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies