Când vine valul șapte al pandemiei de COVID-19, în România. Medicul Octavian Juma face anunțul sumbru

,
octavian-juma-valul-șapte-pandemie-covid-coronavirus

Când vine valul șapte al pandemiei de COVID-19, în România. Medicul Octavian Juma face anunțul sumbru

[Sursa foto: Facebook]

Valul șase al pandemiei a trecut, dar nu putem răsufla ușurați, deoarece urmează noul val, iar medicul Octavian Juma spune când își va face acesta apariția.

Medicul Octavian Juma anunță valul șapte al pandemiei de COVID-19. Toamna vine cu vești deloc plăcute, deși toată lumea a crezut că pandemia s-a încheiat, în toamnă, atunci când restricțiile au fost ridicate.

Medicul Octavian Juma, anunț despre valul șapte al pandemiei de COVID-19

Medicul Octavian Juma a anunțat că România a scăpat de valul șase al pandemiei de săptămâna trecută, dar acest lucru nu înseamnă că problema s-a încheiat definitiv.

Conform acestuia, la finalul lunii octombrie, România ar putea avea de-a face cu valul șapte al pandemiei de COVID-19.

„Nu trebuie să uităm că valul 6 este doar primul val de vară prin care a trecut România de la debutul pandemiei. Ieşirea timpurie din valul 6 lasă loc pentru un val de toamnă şi e posibil să asistăm la tranziţia către un nou stadiu al pandemiei cu 3 sau chiar 4 valuri pe an.

Citeste si: Caz de gripă aviară ieșit din comun în Spania. Un angajat al unei ferme de păsări s-a infectat cu virusul și a fost asimptomatic

Valul 6 este cel mai lent dintre ultimele 4 valuri dar se incadreaza in cele 3 luni tipice (80-90 zile) ale unui val COVID-19.

Avem deja primele semne de platou la nivelul internarilor care si in acest val scad mai lent decat numarul de cazuri noi.

octavian-juma-valul-șapte-pandemie-covid-coronavirus

Când vine valul șapte al pandemiei de COVID-19, în România. Medicul Octavian Juma face anunțul sumbru

[Sursa foto: Facebook]

Virulenta aparenta (raportul dintre numarul de internari si cel al infectarilor) se situeaza sub valul 4-Delta si peste valul 5-Omicron-BA1.

Ca numar total de cazuri, valul 6 a acumulat oficial apoximativ 350,000 de cazuri noi, aproape identic cu valul 3-Alpha dar la un numar mult mai scazut de teste (1.8 milioane teste rapide si PCR in valul 6 fata de 4.2 milioane in valul 3)”, a scris medicul Octavian Juma pe contul său de Facebook.

România s-ar putea confrunta cu valul șapte al pandemiei la finalul lunii octombrie

În funcție de momentul în care noile tulpini vor ajunge în România, valul șapte al pandemiei ar putea apărea fie la finalul lunii octombrie, fie la începutul lunii noiembrie.

„Valul 7 poate debuta la finalul lunii octombrie sau inceputul noiembrie in functie de momentul in care versiunile dominante din noile generatii vor ajunge in tara.

Dintre acestea, versiunile BA.4.6, BQ.1.1, BA.2.3.20 si BA.2.75.2 sunt cele mai infectioase in acest moment, insa la nivel global asistam la un fenomen unic de convergenta spre anumite mutatii avantajoase, dublata de o divergenta care produce numeroase variante intr-un timp tot mai scurt.

Citeste si: Boala de care suferea Alexandru Arșinel. Ultimii ani și i-a petrecut prin spitale

Dintre noile generatii de virusi, pana acum doar versiunile BA.2.75 Centaurus si BA.4.6 au fost confirmate in Romania in august. In acest context putem spera ca urmatorul val sa fie mai bland decat valul 6, insa trebuie sa ne pregatim pentru eventualitatea in care cel mai important val al anului 2022 sa fie cel care urmeaza, respectiv un val de toamna/iarna”, a mai precizat acesta în mediul online.

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Ce spune Alexandru Rafila despre distribuirea pastilelor cu iod: "Noi nu avem o mentalitate de prevenție"

Zelenski resimte în ceafă presiunea Occidentului pentru pace: 'Lumea nu trebuie să-şi schimbe obiectivele şi valorile pentru un compromis cu Rusia'

Ce spune Alexandru Rafila despre distribuirea pastilelor cu iod: "Noi nu avem o mentalitate de prevenție"

Rică Răducanu a fost internat în spital! Fostul portar a ajuns pe mâna medicilor din cauza problemelor de respirație: „Nu pot vorbi”

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies