UPDATE Legea care obligă angajații să prezinte certificatul verde la locul de muncă a fost RESPINSA

,

UPDATE: Legea care obligă angajații să prezinte certificatul verde la locul de muncă a fost RESPINSA


In articol:

Plenul Senatului a dezbătut, miercuri 27 octombrie 2021, propunerea legislativă PNL-UDMR, care prevede că personalul unor unităţi publice şi private este obligat să prezinte la locul de muncă certificatul digital.

Proiectul a fost respins de Senat cu 67 de voturi „pentru” și 60 de voturi „împotrivă”.

Pentru adoptare, fiind vorba de o lege organică, erau necesare 69 de voturi. PSD și AUR au votat împotriva proiectului de lege.

Proiectul merge la Camera Deputaților, care e cameră decizională.

 

Raed Arafat a declarat că din sursele pe care le are, în Parlament se discută pe marginea proiectului privind accesul la locul de muncă, în sistemul public, nu şi în cel privat, pentru persoanele vaccinate sau care se testează pe banii lor. 

Citeste si: Alexandru Rafila anunt ingrijorator despre valurile 5 și 6 ale pandemiei de COVID-19: „Spitalele vor fi suprasolicitate”

Când va deveni obligatoriu certificatul verde la locul de muncă

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a dezvăluit că legea privind accesul angajaţilor din sistemul public la muncă urmează să fie adoptată în mai puțin de o lună.

La angajaţi nu se aplică aceste reguli (măsurile luate recent privind accesul în baza certificatului verde, la unele activităţi – n.r.)

pentru că aici trebuie lege şi legea se dezbate în Parlament. Am auzit că sunt amendamente, se lucrează, dar intenţia este fie te vaccinezi, fie te testezi periodic. Dacă trece legea în forma pe care o cunosc, este testat pe banii tăi, trecut prin boală sau vaccinat.

Legea este depusă pentru anumite categorii de personal, acum înţeleg că sunt propuneri de extindere la mai mult, încă nu ştiu discuţiile din Parlament.

Nu am fost să aud ce se discută acolo, dar aşteptăm să vedem forma finală. Pe sectorul privat normal că nimeni nu o să oblige sectorul privat să testeze angajaţii, dar sectorul privat probabil că va face acelaşi lucru ca sectorul public. (…)

Este în final, o alegere. Nu este ca în unele ţări unde vaccinul este obligatoriu (…). Nu există testare acolo, există vaccinare sau nu mai lucrezi. România merge pe o soluţie, cel puţin cum e depusă legea, din ce ştiu, este vaccin sau, în final, testare”, a declarat Raed Arafat la TVR.

Mesaj de mulțumire pentru românii vaccinați

După ce au anunțat autoritățile noile restricții, un număr mare de persoane a decis să se imunizeze împotriva Covid-19. Astfel, Raed Arafat a vorbit despre creşterea numărului de persoane care se vaccinează.

Șeful DSU consideră acțiunea românilor drept „un lucru extrem de pozitiv” care „ne va ajuta să revenim următoarele situaţii care pot să apară”. Motiv pentru care a dorit să le mulţumească oamenilor pentru că „au înţeles mesajul”.

Citeste si: CNSU a anunțat noile excepții de la certificatul verde. Raed Arafat a spus cum se va intra la mall şi în instituţiile publice

„Ca să testezi în Bucureşti 2 milioane de oameni, şi cu teste rapide, trebuie să ştim care e forţa care va face toată treaba asta, când tot sistemul sanitar e angrenat în lupa împotriva efectelor COVID-ului”, a afirmat Raed Arafat.

Conform spuselor secretarului de stat din MAI, acest act normativ va fi adoptat de Parlament în mai puțin de o lună.

„Eu ştiu că este în regim de urgenţă, deci ar trebui în 2-3 săptămâni, poate şi mai repede, să treacă”, a spus Raed Arafat. 

 

Citește-ne pe

Citește și:

Amenzi pentru angajații din învățământ care cer bani sau alte foloase patrimoniale elevilor. Senatul a adoptat proiectul

Primarul orașului Sinaia neagă că turiștii străini au fost răniți de urs la Peleș: Ursoaica își apăra puii, turiștii au intrat într-un gard de sârmă ghimpată

BOMBĂ! Florin Ristei, înșelat și părăsit de iubita supernă pentru un bărbat super celebru! Este SCANDAL imens

Polițiștii au efectuat controale la mall-uri și pe străzi în prima zi de restricții. S-au dat amenzi în valoare de 10.000 de lei în București

CNSU a anunțat noile excepții de la certificatul verde. Raed Arafat a spus cum se va intra la mall şi în instituţiile publice

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies