Când trebuie depuse cererile, pentru ca elevii să primească ajutorul de 500 de lei

,
cererile-500-de-lei-elevi

Când trebuie depuse cererile, pentru ca elevii să primească 500 de lei

[Sursa foto: Istock]

Elevii vor primi 500 de lei și, pentru a intra în posesia banilor, cererile trebuie depuse până sâmbătă, 10 septembrie. Banii vor fi folosiți pentru achiziționarea celor necesare pentru școală.

Până sâmbătă, 10 septembrie, trebuie depuse cererile care permit elevilor și preșcolarilor ce provin din medii defavorizate să primească suma de 500 de lei.

Cererile trebuie depuse săptămâna aceasta

Dacă termenul stabilit nu va fi respectat, elevii nu vor mai primi suma de bani promisă. Suma de 500 de lei poate fi acordată: elevilor, preșcolarilor, din ciclul primar și din cliclul gimnazial. Banii vor veni prin intermediul unor tichete cu care vor putea achiziționa haine, încălțăminte și rechizite.

Cererile trebuie  depuse până pe data de 10 septembrie, la unitatea școlară la care este înscris elevul sau preșcolarul, chiar dacă nu au primit ajutorul care a fost acordat anul trecut.

Pentru elevii care dispun deja de cardul social, suma de 500 de lei va fi virată începând cu această lună, conform Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene. În ceea ce privește noii elevi, aceștia vor primi cardurile începând cu luna următoare.

Citeste si: Cum pot afla românii câți bani mai au pe cardurile cu tichete sociale. Acestea nu pot fi verificate la bancomat

Cererea trebuie depusă de către unul dintre părinții elevului și trebuie să fie însoțită de adeverința de venit aferentă lunii iulie 2022.

cererile-500-de-lei-elevi

Când trebuie depuse cererile, pentru ca elevii să primească 500 de lei

[Sursa foto: Istock]

Mai mult decât atât, chiar și elevii care deja au cardul vor trebui să depună cererea și adeverința, iar documentul trebuie să fie semnat de părințele care a depus cererea și pentru anul școlar 2021-2022.

Ce elevi pot primi ajutoul de 500 de lei?

Conform Ordonanței de Urgență 133/2020, ajutorul de 500 de lei va merge către următoarele categorii:

  1. Copiii din învățământul de stat preșcolar: venitul lunar pe membru de familie trebuie să fie de până la de două ori la nivelul venitului minim garantat pentru o singură persoană (298 de lei, venitul minim garantat pentru persoana singură este de 149 de lei).
  2. Copiii din învățământul de stat primar și gimnazial: venitul mediu net lunar pe membru de familie, realizat în luna iulie a fiecărui an, trebuie să fie de cel mult 50% din salariul de bază minim brut pe țară (1.275 de lei, salariul minim brut pe țară fiind de 2.550 de lei).

Conform Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, în anul școlar 2022-2023, numărul beneficiarilor va fi de aproximativ 300.000 și, în anul școlar anterior, numărul celor care au primit suma de 500 de lei a fost de aproximativ 245.000.

Citeste si: Schimbări majore pentru toți elevii! În ce condiții vor susține Bacalaureatul și Evaluarea Națională

Ajutorul de 500 de lei poate fi folosit în decursul unui an, dar doar împreună cu actul de identitate al titularului sau al părinților copilului eligibil.

Cardurile pe care va fi încărcată suma de 500 de lei vor fi însoțite de o listă cu numele magazinelor în care vor putea fi folosite, conform avocatnet.ro.

https://avocatnet.ro/articol_62399/%C8%98i-in-acest-an-%C8%99colar-elevii-din-familii-cu-venituri-mici-vor-primi-500-de-lei-pentru-rechizite-%C8%99i-haine-Cererile-trebuie-depuse-pan%C4%83-samb%C4%83t%C4%83.html

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Ce tipuri de burse pot primi elevii în anul școlar 2022-2023

VIDEO Bătaie în Parlamentul Turciei: politician lovit în cap de colegul lui Recep Erdogan; a fost internat la terapie intensivă

Ce tipuri de burse pot primi elevii în anul școlar 2022-2023

Fără teze obligatorii, dar cu un plan individual de învățare pentru fiecare elev. Lista completă a modificărilor pentru anul școlar 2022-2023

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies