Ce reduceri au studenții la călătoriile cu trenul. Documentele pe care trebuie să le prezinte la casele de bilete

Author: Bianca Vidoi
Actualizat: 05 sep 2022, 15:37

Studenții beneficiază de o reducere de 50% la călătoriile cu trenul

Sursa: Facebook

Majoritatea studenților pleacă din orașul lor natal pentru a face primii pași spre cariera la care aspiră.

Dar dorul de casă nu trece așa ușor, așa că studenții decid să meargă cu trenul acasă, mai ales că au această reducere de care au nevoie.

Studenții beneficiază de o reducere de 50% la prețul normal al biletului, iar elevii au transport gratuit la călătoriile cu trenul.

Citeste si: Prima zi de școală, 5 septembrie 2022. Peste 3,5 milioane de elevi încep anul școlar 2022-2023

Cum beneficiază studenții de reducere

Studenții în vârstă de până la 26 de ani, înmatriculaţi la forma de învăţământ cu frecvenţă în instituţiile de învăţământ superior acreditate din România, beneficiază de tarif redus cu 50% la transportul intern feroviar la toate categoriile de trenuri, clasa a 2-a, pe tot parcursul anului calendaristic.

Studenţii orfani sau proveniţi din casele de copii beneficiază de gratuitate la transportul intern feroviar la toate categoriile de trenuri, clasa a 2-a, pe tot parcursul anului calendaristic, se regăsește în legea nr.1/2011.

Pentru ca studenții să beneficieze de o călătorie cu 50% reducere din prețul normal al acestuia, trebuie să prezinte legitimația de student vizată pentru anul universitar în curs, care să conțină obligatoriu fotografia studenului, precum și codul numeric personal, împreună cu cartea de identitate.

În cazul studenților ce fac parte din cazurile speciale în care transportul este gratuit, aceștia trebuie să prezinte adeverință emisă de unitatea de învățământ de apartenență care atestă dreptul la gratuitate la transport.

Citeste si: Elevii români vor avea vacanța de vară 2022 mai mică. Structura noului an școlar a suferit schimbări mari

Citeste si: De ce nu vrea Georgiana Lobonț să vorbească despre divorț. Armin Nicoară încearcă să o convingă

Reducerea studenților se poate mări

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat în august o propunere discutată împreună cu reprezentanții studenților, care privește reducerea pe care o au studenții, care s-ar putea mări de la 50% la 65%.

„Studenţii înmatriculaţi la forma de învăţământ cu frecvenţă, inclusiv studenţii înmatriculaţi la studii de scurtă durată la forma de învăţământ cu frecvenţă în instituţiile de învăţământ superior acreditate, vor beneficia de tarif redus cu 65% pentru transportul intern feroviar la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a şi naval, pe tot parcursul anului calendaristic. Studenţii orfani sau proveniţi din casele de copii beneficiază de gratuitate pentru aceste categorii de transport”, a precizat Sorin Cîmpeanu, într-o postare pe Facebook, după discuțiile cu studenții.

Citeste si: Structura anului școlar 2022-2023. Cum sunt împărțite cele 5 module de învățare și când vor avea elevii vacanță în noul an școlar 2022-2023

Cum beneficiază elevii de reducere

Elevii din învăţământul obligatoriu, profesional – inclusiv postliceal, liceal acreditat/ autorizat, beneficiază de gratuitate la transportul feroviar intern, la toate categoriile de trenuri (Regio și InterRegio), clasa a 2-a, pe tot parcursul anului calendaristic, potrivit legii nr.1/2011.

Guvernul a luat decizia finală cu privire la schimbările din Codul Fiscal. Pe ce vor da românii mai mulți bani de la 1 august

Documentele pe care elevii trebuie să le prezinte la casele de bilete pentru a beneficia de gratuitate sunt: carnetul de elev prezentat în original, care are înscris pe prima filă codul numeric personal al elevului și este vizat de unitatea de învățământ pentru anul școlar în curs sau o adverință doveditoare pentru elevii claselor pregătitoare.

Citeste si: Ce tipuri de burse pot primi elevii în anul școlar 2022-2023

Surse: cfrcalatori.ro, euronews.ro

 


Lacrimi și regrete în „Casa iubirii”! Nona nu vrea să continue cunoașterea cu Patrick: „Nu mi-aș dori să mai încerc să te cunosc mai bine, pentru că nu-mi plac oamenii falși”

Nona și Patrick au luat cina în camera roșie. Deși Patrick a fost fericit după întâlnire, Nona spulberă tot și îi aduce la cunoștință că nu mai vrea să-l cunoască din cauza comportamentului său.

Cookies