Schimbări majore pentru toți elevii! În ce condiții vor susține Bacalaureatul și Evaluarea Națională

,
sorin-cîmpeanu-elevi-bacalaureat-evaluarea-națională

Schimbări majore pentru toți elevii! În ce condiții vor susține Bacalaureatul și Evaluarea Națională

[Sursa foto: Facebook: Sorin Mihai Cimpeanu]

Noul an școlar vine cu schimbări importante pentru elevi, schimbări ce au fost anunțate în decursul ultimelor luni, iar printre cele mai importante sunt legate de Bacalaureat și de Evaluarea Națională.

Schimbări importante pentru elevi în ceea ce privește Bacalaureatul și Evaluarea Națională. Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a spus cum vor da cele două examene absolvenții de anul acesta.

Schimbări mari pentru elevi în ceea ce privește Bacalaureatul și Evaluarea Națională

Sorin Cîmpeanu i-a asigurat pe elevi că, începând cu anul școlar 2022-2023, elevii care vor absolvi clasele a VIII-a și a XII-a vor da examenele finale „așa cum au fost anunțate”.

„Cei care încep şcoala astăzi vor susţine examenul de bacalaureat aşa cum a fost anunţat. Singura schimbare este aceea decisă împreună cu partenerii de dialog social, a păstrării programei în forma cunoscută înainte de pandemie pentru ambele examene naţionale: evaluare naţională şi bacalaureat. Deci toţi elevii care încep astăzi şcoala vor susţine bacalaureatul în forma cunoscută.

Vor putea susţine un examen de bacalaureat diferit doar elevii care vor începe şcoala anul viitor, în septembrie 2023, după planuri-cadru noi, după un curriculum nou, după ce vor fi parcurs patru ani de liceu într-un alt fel vor susţine şi un examen de bacalaureat într-un alt fel.

Nu schimbăm regulile jocului în timpul jocului.

Citeste si: Nicolae Ciucă și Sorin Cîmpeanu, mesaje la începerea noului an școlar. Ce le-au transmis elevilor: "Ne dorim să oferim fiecărui copil dreptul la educație"

sorin-cîmpeanu-elevi-bacalaureat-evaluarea-națională

Schimbări majore pentru toți elevii! În ce condiții vor susține Bacalaureatul și Evaluarea Națională

[Sursa foto: Facebook: Sorin Mihai Cimpeanu]

Planurile-cadru vor trebui să fie finalizate în acest an calendaristic, pentru că în spatele fiecărei discipline din panul-cadru, în funcţie de numărul de ore alocat fiecărei discipline va trebui să avem un curriculum adecvat şi adaptat, centrat pe adevărate competenţe”, a declarat ministrul.

Manualele în format digital vor intra în vigoare în școli

Ministrul Educației a mai specificat faptul că, după ce noul curriculum va fi elaborat, în școli vor trebui să fie introduse noi manuale care vor fi disponibile în format digital.

Mai mult decât atât, peste 10.000 de amendamente la propunerile legate de noua legislație în domeniul educației au fost primite de către ministru, menționând că acest lucru denotă seriozitate și implicare.

Astăzi, 5 septembrie, aproximativ trei milioane de elevi și de copii de grădiniță au revenit în băncile școlii și ale grădinițelor. Aceștia vor trebui să se acomodeze din mers cu noile modificări, care nu sunt deloc puține la număr.

Elevii nu vor mai da tezele obligatorii, iar profesorul va decide modul în care aceștia vor fi evaluați,  dar și câte note vor trebui să ia la fiecare materie. De asemenea, mediile semestriale vor fi înlocuite cu o singură medie anuală.

Citeste si: Structura anului școlar 2022-2023. Cum sunt împărțite cele 5 module de învățare și când vor avea elevii vacanță în noul an școlar 2022-2023

Nu vor mai exista semestre, anul fiind împărțit în cinci module, vacanța de vară va fi mai scurtă, deoarece vor exista mai multe vacanțe în timpul anului școlar.

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Elevii vor primi tichete sociale. Când trebuie depuse cererile și ce se poate achiziționa cu ele

Armata nord-coreeană a emis o alertă de luptă pentru toate unitățile: 'Inamicul trebuie să înceteze imediat acțiunile militare provocatoare'

Elevii vor primi tichete sociale. Când trebuie depuse cererile și ce se poate achiziționa cu ele

Alimente pentru elevi! 300 de şcoli vor avea asigurată o masă caldă pe zi

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies