Când ar putea fi a doua etapă de relaxare a măsurilor? Anunțul făcut de Marcel Vela

,

În această săptămână, autoritățile vor finaliza lista cu măsurile care urmează să intre în vigoare începând cu data de 15 mai. Când ar putea fi a doua etapă de relaxare a măsurilor?


In articol:

Starea de urgență va expira în România pe 15 mai, astfel că autoritățile au prezentat o listă a restricțiilor care vor fi ridicate în perioada următoare. 

Citeste si: Nou focar de infectie cu coronavirus in Romania. Autoritatile sunt in alerta

În acest context, Marcel Vela, ministrul de Interne, a postat un mesaj pe contul de facebook, făcând precizarea că măsurile prezentate încă sunt în dezbatere și că forma finală a acestora va fi făcută publică în această săptămână.

Când ar putea fi a doua etapă de relaxare a măsurilor? Anunțul făcut de Marcel Vela

Specialiștii au menționat în repetate rânduri că relaxarea restricțiilor ar trebui să se facă gradual, lucru pe care autoritățile vor să îl aplice și în România. Mai exact, prima etapă de relaxare a măsurilor va începe pe 15 mai, iar ministrul Marcel Vela a menționat că dacă situația va fi una favorabilă, a doua etapă ar putea fi programată pentru 1 iunie.

Citeste si: Ministrul Nelu Tătaru, anunț important pentru toți românii. Ce se va întâmpla după 1 iunie?

"Dragi prieteni,

La postarea mea, preluată de pe site-ul MAI, unde sunt publicate spre transparență și dezbatere măsurile propuse de către medicii specialiști în epidemiologie și boli infecțioase (pentru prima etapă de relaxare când se va trece în Starea de Alertă), am primit foarte multe idei, propuneri sau observații.

Vă mulțumesc tuturor și vă fac următoarele precizări:

- lista cu măsuri se va finaliza din punct de vedere juridic, dezbate și aproba în următoarea săptămână.
- oricine dorește să transmită, în mod oficial, propuneri în această luptă cu noul coronavirus, o poate face la următoarea adresa de e-mail, anunțată în postarea de pe site-ul MAI, cât și la anunțul de pe site-ul INSP (Institutul Național de Sănătate Publică): [email protected]
- scopul nostru, al tuturor, este protejarea sănătății și oprirea răspândirii infecțiilor, pentru a ne putea gândi de la 1 iunie la o noua etapă de relaxare.

Vă mulțumesc și vă doresc o duminică binecuvântată cu multă, multă sănătate!", a scris Marcel Vela pe facebook.

Citeste si: Noi reguli pentru călătoriile cu trenul. „Este interzisă...”

 

Citește-ne pe
Citește și:

Ce se întâmplă cu nunțile după 15 mai? Numărul maxim de persoane care pot participa la ceremonie

SCENE TERIBILE Și-a incendiat soţia

Cea mai toxică legumă din lume! Românii o folosesc extrem de mult. Atenție maximă

Lista măsurilor care vor fi luate după 15 mai. Ce condiții trebuie îndeplinite în saloanele de înfrumusețare sau cabinetele stomatologice?

După coronavirus, o altă problemă serioasă amenință România. Anunțul autorităților: "Toţi cei care vor suferi pierderi..."

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies