Campania de vaccinare intră într-o nouă etapă. Apar centre non-stop și drive thru în România

,
Campania de vaccinare atinge o nouă etapă
Apar centrele de vaccinare non-stop și cele drive thru[Sursa foto: PixaBay]

Campania de vaccinare anti-COVID intră într-o nouă etapă prin apariția centrelor non-stop și a celor de tip drive thru. În ce zonă au apărut primele centre de acest tip?


In articol:

Campania de vaccinare din România atinge o nouă etapă seminificativă pentru cei care doresc să se vaccineze mult mai rapid, astfel apar centrele non-stop și cele de tip drive thru.

Primele centre non-stop și drive thru s-au deschis deja

În Timișoara, centrul de vaccinare non-stop și-a început activitatea în noaptea de luni spre marți, când a primit primele persoane. De asemenea, în Deva se va deschide primul centru de vaccinare din România de tip drive thru, adică vaccinarea direct în mașină, începând de sâmbătă 24 aprilie.

Campania de vaccinare atinge o nouă etapă
Vaccinarea pe timpul noptii a inceput de luni[Sursa foto: PixaBay]

Prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian, a susținut astăzi o conferință de presă alături de Sebastian Mezei, directorul Direcției de Sănătate Publică Hunedoara, pe parcursul căreia au prezentat informații despre deschiderea în Deva a centrului dirve thru.

Pentru vaccinarea la centrul care își va desfășura activitatea zilnic între orele 10:00 și 19:00, în parcarea Centrului Comercial „Deva Shopping City”, nu este nevoie de programare.

Persoanele pot veni doar cu mijloacele de transport, fie personale-autoturisme cu capacitate maximă de patru plus unu persoane sau mijloace de transport în comun gen taxi sau alte tipuri similare de transport. 

Citeste si: Când vor fi deschise primele centre de vaccinare de tip drive-thru și cum vor funcționa? Valeriu Gheorghiţă a dat toate detaliile

500 de persoane vor putea fi vaccinate zilnic

Persoanele care vin la vaccin trebuie să prezinte în zona de triaj un act de identitate și este recomandat să prezinte un chestionar de triaj și cu cel de consimțământ completat. Acestea pot fi descărcate accesând site-ul DSP Hunedoara. 

Campania de vaccinare atinge o nouă etapă
500 de persoane vor fi vaccinate pe zi la centru drive thru din Deva[Sursa foto: PixaBay]

Dacă persoanele nu se prezintă cu documentele completate, acestea se primesc de la organizatori, se completează sub supravegherea medicului, se evaluează criteriile medicale, se efectuează vaccinarea fără ca persoana să coboare din autoturism apoi se face înscrierea în Registrul electronic naţional al vaccinărilor.

Vaccinul pe care centrul îl va folosi este cel de la Pfizer, organizatorii fiind pregătiți pentru vaccinarea a 500 de persoane zilnic.

Prefectul Călin Petru Marian recomandă persoanelor care doresc să se vaccineze, să se prezinte în număr cât mai mare la acest centru și mulțumește instituțiilor implicate în această acțiune.

Citeste si: Când vor fi deschise primele centre de vaccinare de tip drive-thru și cum vor funcționa? Valeriu Gheorghiţă a dat toate detaliile

Timișoana a dat drumul centrului non-stop de vaccinare

Timișoara a dat drumul centrului de vaccinare non-stop, astfel persoanele care doresc să se vaccineze o pot face și pe timpul nopții.

Vaccinarea de noapte se va face tot în 4 fluxuri la fel ca pe timpul zilei. Un medic, o asistentă şi mai mulţi studenţi la Medicină sunt prezenţi pentru a-i primi pe cei care vor să se imunizeze împotriva COVID 19.

Campania de vaccinare atinge o nouă etapă
Oamanii se vor putea vaccina si pe timpul noptii[Sursa foto: PixaBay]

”În această perioadă nu a scăzut numărul vaccinărilor în acest centru ci pur şi simplu am condensat numărul persoanelor care ar fi trebuit vaccinate într-un interval de 24 de ore în perioada de 12 ore cu menţiunea că medicii au fost aici 24 din 24”, a declarat Răul Pătraşcu, managerul Spitalului Judeţean din Timişoara.

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Când vor fi deschise primele centre de vaccinare de tip drive-thru și cum vor funcționa? Valeriu Gheorghiţă a dat toate detaliile

FĂRĂ MILĂ Coaliția a respins recunoștința față de eroii-martiri și luptătorii din Revoluție, precum și condamnările politice din perioada comunistă

Războinica Adelina Damian, angajata Kanal D! Ce rol are de fapt aceasta la Survivor România. Detalii neștiute până acum

Anunțul momentului! Restricțiile ar urma să fie ridicate. Care sunt condițiile?

Laura Cosoi critică sistemul sanitar după ce și-a pierdut tatăl din cauza COVID-19: "Mi-a spus că nu poate să respire și nu vine nimeni la el"

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies