Calendar ortodox pentru ziua de 9 mai 2024: Rugăciunea ce îi aduce pe oameni pe drumul credinței

Author: Bianca Vidoi
Actualizat: 08 mai 2024, 16:00

Ce sfânt este pomenit la data de 9 mai 2024, în calendarul ortodox?

Sursa: doxologia.ro

Sărbătoare importantă în calendarul ortodox pe 9 mai 2024, atunci când creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Proroc Isaia.

Sărbătoarea din data de 9 mai 2024 din calendarul ortodox, data la care Biserica Ortodoxă îl prăznuiește pe Sfântul Proroc Isaia, ce este unul dintre cei mai importanți proroci.

Rugăciunea vindecătoare pe care este bine să o rostești pe 9 mai!

Calendar ortodox 9 mai 2024

Sărbătoare 9 mai. Sfântul Proroc Isaia este sărbătorit în fiecare an pe data de 9 mai în calendarul ortodox.

Sfântul Proroc Isaia este considerat unul dintre cei mai importanți proroci, acesta fiind menționat și în Vechiul Testament, fiind cunoscut drept "Evanghelistul Vechiului Testament". Acest nume i s-a pus după ce a făcut mai multe profeții legate de Mântuitorul Iisus Hristos și nu numai, profeții ce s-au găsit în cele 66 de capitole ale cărții sale.

De-a lungul vieții sale și a celor 66 de capitole, Sfântul Proroc Isaia a menționat nașterea lui Mesia dintr-o fecioară, minunile, patimile și moartea lui Mesia; preaslăvirea Lui Mesia.

Sfântul Proroc Isaia s-a născut în Ierusalim, iar acesta și-a dorit întotdeauna să aibă un stil de viață aspru, care să se învârtă în jurul credinței și a Domnului.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Citește și: Ce se spune în tradiția populară despre anii bisecți: Nu este bine să te căsătorești, nici să îți schimbi locul de muncă

Stilul său de viață plin de credință a fost recompensat de Dumnezeu, astfel Sfântul Proroc Isaia s-a învrednicit să-l vadă pe Dumnezeu șezând pe scaun înalt și fiind înconjurat de serafimi. Sfântul Proroc Isaia a trăit în perioada în care se afla la conducere împăratul Iezechia, iar după ce acesta a trecut la cele veșnice, în locul său a venit Manase. 

Manase se îndepărtase de credința Domnului și a început să se încreadă în Baal.

Acesta a decis să se răzbune pe toți oamenii ce credeau în Dumnezeu, astfel a poruncit ca Sfântul Proroc Isaia să fie ucis, cu toate că acesta avea 126 de ani. Sfântul Proroc Isaia a fost prins, scos în afara cetății și tăiat în două cu ferăstrăul, potrivit pravila.ro.

Sărbătoare 9 mai

Canon de rugăciune către Sfântul Proroc Isaia, sărbătorit pe 9 mai în calendarul creștin

Sfinte Prorocule Isaia, cel mare și mărit, curățindu-ți-se cugetul și mintea prin cărbunele din clește adus la gura ta de serafim, cu multe veacuri înainte ai vestit Întruparea Mântuitorului Hristos din Fecioara Maria, propovăduirea Evangheliei păcii și Pătimirile Sale pe Cruce spre mântuirea noastră, pentru aceasta ai fost numit "evanghelistul Vechiului Testament". Trâmbiță a pocăinței te-ai făcut poporului iudeu, vădind rătăcirea sa de la dreapta credință și de la binecuvântarea lui Dumnezeu.


Pentru aceasta, ție ne rugăm, mare cuvântătorule între proroci, văzătorule al tainelor dumnezeiești, deschide ochii minții noastre, ca să pricepem cele ce sunt spre mântuirea noastră și să nu fim asemenea celor ce dau cu piciorul în țepușă. Ca acela care ți-ai pus inima pentru poporul lui Dumnezeu, nu ne lăsa și nu ne trece nici pe noi cu vederea, ci roagă-L pe Acesta să ne ierte și să nu ne dea pieirii, ca, izbăvindu-ne din rătăcirea vremurilor de pe urmă, să Îi dăm slavă dimpreună cu toți sfinții Lui, din veac și până-n veac. Amin.