Calendar ortodox, miercuri, 24 martie. Care este rugăciunea pe care e bine să o spui în Ajun de Buna Vestire

,
calendar ortodox martie
Calendar ortodox 24 martie 2021

În calendarul ortodox, data de 24 martie marchează Ajunul de Buna Vestire și praznicul Sfântului Cuvios Zaharia.


In articol:

Miercuri, pe 24 martie, este o sărbătoare mare pentru creștini, potrivit calendarului ortodox. În fiecare an, în Ajun de Buna Vestire, este sărbătorit un mare Sfânt.

Există, de asemenea, o rugăciune specifică pentru această perioadă. 

Sfântul Cuvios Zaharia, sărbătorit pe data de 24 martie, în calendarul ortodox

sfantul cuvios zaharia
Sfantul Cuvios Zaharia, sarbatorit pe data de 24 martie

Creștinii îl sărbătoresc pe Sfântul Cuvios Zaharia, în data de 24 martie, potrivit calendarului ortodox. Acesta este celebrat de Biserica Ortodoxă cu doar o zi înainte de Buna Vestire.

Sfantul Zaharia a fost fiul lui Carion egipteanul. El si-a lasat copii si nevasta si s-a facut monah, potrivit crestinortodox.ro.

Sfântul Cuvios Zaharia a fost un omblând, care a ales să se dedice vieții în mănăstire încă din tinerețe. Sfântul Cuvios Zaharia a decis să se facă monah, deși era căsătorit și avea copii.

Astfel, Sfântul și-a continuat viața într-un Schit, în post și în rugăciune. Deși era mult mai tânăr decât mulți dintre ceilalți monahi de la mănăstirea în care locuia, el era de o întelepciune aparte, datorită darurilor Duhului Sfânt, fiind ghidat de dragostea și dedicarea sa față de Dumnezeu.

Mai mult, se spune că Sfântul Cuvios Zaharia a fost un mare luminător al pustiei egiptene și s-a stins din viață de tânăr.

Tot pe data de 24 martie sunt prăznuiți și Sfântul Artemon, episcopul Seleuciei din Pisidia, Sfântul Mucenic Artemon, preot din Laodiceea, Sfântul Cuvios Zaharia din Sketis, Sfinți opt mucenici din Cezareea Palestinei, Sfântul Cuvios Martin Tebeul, Sfântul Sfințit Mucenic Partenie, patriarhul Constantinopolului. De asemenea, este pomenită și Icoana Maicii Domnului ''Muntele netaiat''.

Citeste si: Care sunt regulile pe care creștinii trebuie să le respecte în postul Paștelui

Ce rugăciune trebuie să spui în Ajun de Buna Vestire

Rugăciunea către Sfântul Cuvios Zaharia sau troparul Sfantului Cuvios Zaharia este o rugăciune pe care este bine să o spuneți în această zi, în Ajun de Buna Vestire, pentru a atrage harul divin. 

Citeste si: Calendar ortodox 21 martie 2021: Sarbatoare mare ASTAZI pentru crestini! Iata ce Sfant este praznuit! Nu uita sa le spui "La multi ani!" sarbatoritilor!

''Cu curgerile

lacrimilor tale ai lucrat pustiul cel neroditor si cu suspinurile cele dintru adanc ai facut ostenelile tale insutit roditoare; si te-ai facut luminator lumii, stralucind cu minunile, Zaharia, parintele nostru. Roaga-te lui Hristos Dumnezeu ca sa mantuiasca sufletele noastre. Slavă Tatălui și Fiului și Sfântului Duh. Cinste Maicii Domnului și slavă Sfinților. Amin''.

Citeste si: Când pică prima dezlegare la pește în Postul Paștelui

 

Citește-ne pe
Citește și:

Calendar Ortodox 22 martie 2021. Ce mari Sfinți prăznuiesc astăzi creștinii

România, contribuţie decisivă la acţiunea UE împotriva regimului din Belrus/ Aurescu prezintă şi strategia României în relaţia cu Rusia

Horoscop Cristina Demetrescu. Cum este afectată fiecare zodie în parte de Mercur Retrograd în această perioadă. Eclipsa de soare vine cu probleme mari

Când pică prima dezlegare la pește în Postul Paștelui

Când are loc sărbătoarea de Buna Vestire în Calendarul Ortodox al lunii martie

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies