Calendar ortodox 8 ianuarie. Rugaciunea miraculoasa care se rosteste doar azi: iti limpezeste gandurile, linisteste sufletul si aduce bunastare in familie

,

In calendarul ortodox de miercuri, 8 ianuarie 2020, Biserica ii pomeneste pe Sfintii Gheorghe Hozevitul si pe Sfanta Cuvioasa Domnica.


In articol:

Rugaciunea catre Gheorghe Hozevitul, se citeste in aceasta zi si iti aduce limpezirea gandurilor, linistea sufleteasca si bunastarea in familie

Dupa ce parintii sai au incetat din viata, Gheorghe Hozevitul a urmat o viata monahala. S-a calugarit pentru totdeauna, iar scopul sau principal a fost sa ii ajute pe cei sarmani si bolnavi.

Si-a impartit o mare parte din avere ajutand oamenii in nevoie si a reusit sa fuga pe ascuns in Tara Sfanta, acolo unde era un frate mai mare de-ai sai.

Fratele său era și el călugăr, pustnicul Heraclid. Acesta trăia de ceva vreme în Lavra lui Calamon, undeva pe malurile râului Iordan.

Sfântul Gheorghe se retrăsese apoi, după întâlnirea cu fratele său, în pustia Hozeva, de aici primind și numele Hozevitul.

Călugării au zidit o mică bisericuță în anul 480, chiar de Sfântul Ioan, episcopul Cezareei, închinată inițial Fecioarei Maria și ocrotită apoi de Sfinții Gheorghe Hozevitul și Ioan Iacob de la Neamț.

Iată și o rugăciune pe care e bine să o spui către Sfântul Gheorghe Hozevitul:

Cu curgerile lacrimilor tale ai lucrat pustiul cel neroditor şi cu suspinurile cele dintru adânc ai făcut ostenelile tale însutit roditoare; şi te-ai făcut luminător lumii, strălucind cu minunile, Gheorghe, părintele nostru.

Roagă-te lui Iisus, Înce­pătorului înţelepciunii, ca la deschiderea gurii mele să-mi dea har, Sfinte Părinte Gheorghe, ca să cânt, eu necântăreţul, pomenirea ta, după vrednicie, cu cântări Dumnezeieşti, bucurându-mă.

Vieţuit-ai pe pământ ca fără de trup, Mare Cuvioase Gheorghe; şi după aceea te-ai adăugat Cetelor celor fără de trup, alcătuind Ziditorului cântări întreit sfinte şi primind luminarea de la Dânsul”.

sursa: fabricatinromania

Citeste si: Calendar creștin ortodox 2020. Sărbătoare mare pe data de 8 ianuarie

Citeste si: Rugăciune căsătorie. Ce să rostească fetele nemăritate pentru a-și găsi alesul

Citeste si: Rugăciunea părinților pentru ajutorul copilului la examen

 

Citește și:

Scandal despre poluarea din Bucuresti! Primarul Capitalei catre ministrul Mediului:"Mutati-va din Bucuresti, daca nu va place in Bucuresti!"

Zuleyha si Yilmaz, destin potrivnic! Afla prin ce momente dificile vor trece cei doi indragostiti si ce se va intampla cu povestea lor de iubire, ASTAZI, in primul episod din...

Incendiile din Australia provocat de oameni? 180 de persoane sunt acuzate de incendiere intentionata

Ghid de înrolare în legiunea străină. Care sunt cerințele și de ce documente ai nevoie

Cum îți recuperezi mesajele, pozele și clipurile video de pe WhatsApp atunci când îți schimbi telefonul


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar mai putea interesa
Cookies