Calendar creștin ortodox 2020. Sărbătoare mare pe data de 8 ianuarie

,
Calendar creștin ortodox 2020. Sărbătoare mare pe data de 8 ianuarie
Calendar creștin ortodox 2020. Sărbătoare mare pe data de 8 ianuarie

Calendar creștin ortodox 2020. Creștinii în cinstesc la data de 8 ianuarie, miercuri, pe Sfântul Cuvios Gheorghe.


In articol:

 

Calendar creștin ortodox 2020. Sfântul Cuvios Gheorghe Hozevitul a trăit în secolul al VII-lea. Sfântul s-a născut în Cipru, provenind dintr-o familie de creştini.

La moartea părinților săi, dorind să îmbrăţişeze viaţa monahală, Sfântul Cuvios Gheorghe a evitat pe cât posibil nunta planificată de unchiul său, și-a luat o parte din avere, pe care a împărțit-o săracilor, apoi a fugit în Tara Sfântă, unde un frate de-al său mai mare era duhovnic.

Calendar creștin ortodox 2020. Minunile Sfântului Cuvios Gheorghe

Calendar creștin ortodox 2020. După ce și-a împărțit averea săracilor, Sfântul Cuvios Gheorghe a mers la Ierusalim să se închine la mormântul Mântuitorului. Acesta a intrat apoi în cinul monahal la mănăstirea Hozeva.

Sfântul Cuvios Gheorghe a fost dat spre ascultare unui bătrân foarte aspru, fiind neîndreptățit de acesta. Într-o zi, atunci când Sfântului Cuvios Gheorghe a întârziat să aducă apa de la pârâu, bătrânul i-a tras o palmă peste faţă, în fața tuturor. Pe loc, mâna bătrânului s-a uscat şi a înţepenit. Rugăciunile stăruitoare ale Cuviosului Gheorghe au făcut o minune, iar mâna bătrânului s-a vindecat.

Citeste si: Mesaje de Sfantul Ion. Cele mai frumoase urari pentru cei care isi sarbatoresc ziua numelui

Citeste si: Boboteaza 2020. Superstitii de Boboteaza pe care este bine sa le stii

Citeste si: Traditii de Sfantul Ion. Ce sa nu faci pe 7 ianuarie ca sa te feresti de rele

Calendar creștin ortodox 2020. Văzând această minune, Sfântului Cuvios Gheorghe a fugit din mănăstire de teamă că nu cumva să aibă parte de slavă deşartă. Acesta a mers la fratele său, lângă Iordan, iar aici primeşte de la Dumnezeu darul înainte-vederii şi al facerii de minuni. După moartea fratelui său, Cuviosul Gheorghe s-a întors la mănăstirea din care fugise.

Calendar creștin ortodox 2020. Sărbătoare mare pe data de 8 ianuarie
Calendar creștin ortodox 2020. Sărbătoare mare pe data de 8 ianuarie

Calendar creștin ortodox 2020. Moartea Cuviosului Gheorghe

Calendar creștin ortodox 2020. Cuviosul Gheorghe s-a îmbolnăvit la bătrânețe, a căzut la pat şi a murit. Acesta a fost înmormântat în mănăstirea care îi poartă astăzi numele, cea pe care a şi condus-o duhovniceşte numeroși ani. Moaştele sale sunt aşezate astăzi în biserica mare a mănăstirii, iar acestea săvârşesc și acum mari și numeroase minuni.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Canalul Siret-Bărăgan putea iriga 10% din agricultura României. Cât de realist este noul plan al lui Petre Daea

Gestul incalificabil care este interzis de Sfânta Maria 2022. Aduce multă suferință celui care face asta pe 15 august, de Adormirea Maicii Domnului

Lionel Messi, chemat să salveze viața unui tânăr condamnat la moarte în Arabia Saudită

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Ajunsa aseara la finalul primului sezon, emisiunea “Jocul cuvintelor cu Dan Negru” s-a dovedit un adevarat fenomen prin performanta remarcabila  

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies