Incendiile din Australia provocat de oameni? 180 de persoane sunt acuzate de incendiere intentionata

,

Incendiile catastrofice din Australia sunt, în principal, cauzate de secetă şi căldura extremă, însă zeci de oameni sunt vinovaţi direct de o parte dintre ele

Incendiile catastrofice din Australia sunt, în principal, cauzate de secetă şi căldura extremă, însă zeci de oameni sunt vinovaţi direct de o parte dintre ele, au transmis oficialii, citaţi de CNN.

Poliţia a pus sub acuzare cel puţin 24 de persoane pentru că au incendiat intenţionat vegetaţia în statul New South Wales.

Începând cu 8 noiembrie, poliţia din acest stat a acţionat în justiţie 183 de persoane, dintre care 40 sunt minore, pentru infracţiuni legate de incendii, se arată într-un comunicat. Acţiunile legale acoperă o arie largă, de la avertismente la acuzaţii penale.

Incendiile din Australia provocat de oameni?

Din total, 53 de oameni au primit avertismente pentru că nu au respectat interdicţia totală privind focul şi 47 sunt acuzaţi că au aruncat tigări sau chibrituri aprinse pe pământ.

Cel puţin 24 de oameni au murit pe întreg teritoriul australian de la izbucnirea incendiilor în toate statele australiene, însă New Sounth Wales este cel mai afectat.

Aproximativ 18 milioane de acri de pământ au fost afectaţi de incendii, în majoritate păduri şi parcuri naţionale. Jumătate de miliard de animale au avut de suferit doar în New South Wales, iar milioane de exemplare au murit, potrivit ecologiştilor de la Universitatea din Sydney.

Poliţia a luat măsuri severe privind interdicţia de foc în statul australian. Doar weekendul trecut, trei oameni au fost acuzaţi că au încălcat această măsură.

In NSW, 24 de oameni au fost retinuti si acuzati de aprinderea deliberata a focurilor, intrucat au dat foc vegetatiei uscate din propria curte, insa nu s-au asigurat ca au si stins flacarile.

Apoi, alte 47 de persoane sunt acuzate ca au provocat incendii din neglijenta, dupa ce au aruncat in mod necorespunzator o tigara aprinsa in aer liber.

Totodata, in Queensland, politia a ajuns la concluzia ca 103 incendii au fost aprinse in mod deliberat, iar 98 de persoane- dintre care 67 sunt minore- au fost gasite vinovate.

Sute de incendii de vegetatie au devastat Australia in ultimele luni, omorand cel putin 25 de persoane si sute de milioane de animale, anunta mediafax.

Citeste si: Socant! De ce mor de foame milioane de copii. Ai fi crezut ca nu este destula mancare

Citeste si: Breaking news. Iranul a atacat SUA! Bilanțul bombardamentului: "Teroriștii americani au fost distruși"

Citeste si: Breaking news. SUA au atacat, dar efectul a fost devastator pentru ei! Dezastrul care li s-a întâmplat! Războiul e în plină desfășurare

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Prognoza meteo, 8 ianuarie 2020. Ger si temperaturi extreme dimineata si noaptea. Cand se mai incalzeste

Comentariu | Schengen cu migranți bătuți și alergați cu câini la frontieră (Crenguța Nicolae)

Prognoza meteo, 8 ianuarie 2020. Ger si temperaturi extreme dimineata si noaptea. Cand se mai incalzeste

Carmen de la Salciua e cu iubirea vietii ei in Paradis. Fanii sunt in delir. Cine este barbatul cu care artista a plecat in vacanta

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies