CALENDAR ORTODOX 24 septembrie 2021. Ce sfânt prăznuim și ce nu avem voie să facem în această zi

,
sarbatoare

Sfânta Mare Muceniță, întocmai cu Apostolii, Tecla

[Sursa foto: doxologia.ro]

În fiecare an, pe 24 septembrie, este prăznuită Sfânta Mare Muceniță, întocmai cu Apostolii, Tecla.


In articol:

În fiecare an, pe 23 septembrie, este prăznuită Sfânta Mare Muceniță, întocmai cu Apostolii, Tecla.

CALENDAR ORTODOX 24 SEPTEMBRIE. Sfânta Mare Muceniță, întocmai cu Apostolii, Tecla

Sfânta Muceniță Tecla s-a născut în secolul întâi după Hristos, în Iconium, (localitatea Konya, în prezent), care se regăsește în Turcia. Sfânta Muceniță Tecla s-a născut într-o familie cu avere. Într-o zi, când Sfântul Apostol Pavel vorbea despre povețele Domnului în casa lui Onisifor, Sfânta Muceniță Tecla era și ea de față și asculta ce spunea Pavel despre neprihănire. În acest fel, s-a hotărât să urmeze calea Domnului Mântuitor, renunțând la orice dorință de a se căsători.

sarbatoare

Sfânta Mare Muceniță, întocmai cu Apostolii, Tecla

[Sursa foto: doxologia.ro]

Teocleia, mama sa, împreună cu Tamir, logodnicul acesteia, nu au fost de acord cu hotărârea Sfintei Mucenițe Tecla. Vorbele pe care aceștia i le-au spus au ajuns, în final, la urechile guvernatorului, care a poruncit aruncarea în temniță a Sfântului Apostol Pavel. După toate aceste întâmplări, Sfânta Muceniță Tecla a plecat din casa părintească și s-a dus la închisoare la Sfântul Pavel pentru a-i asculta povețele despre Dumnezeu.

Pentru ca acest lucru să fie posibil, Sfânta Muceniță Tecla le-a dat gardienilor bijuterii.

Citeste si: Calendar Ortodox 16 septembrie. Sărbătoare mare pentru creștini! Iată ce Sfânt este prăznuit!

Când a venit vremea judecatei, Sfântul Apostol Pavel a fost izgonit din oraș, dar Sfânta Muceniță Tecla și-a păstrat decizia de a Îl urma pe Mântuitorul Iisus Hristos. La auzul acestora, mama ei, mâhnită, l-a convins pe judecător să poruncească uciderea fiicei ei, arzând-o de vie.

Încurajată de iubirea pe care i-o purta Domnului, Sfânta Muceniță Tecla a închinat flăcările și a fost înconjurată de lumină. În acest fel, flăcările nu s-au atins deloc de ea, și au fost stinse de ploaie.

CALENDAR ORTODOX 24 SEPTEMBRIE. Sfânta Mare Muceniță, întocmai cu Apostolii, Tecla

Sfânta Muceniță Tecla a plecat și l-a găsit pe Sfântul Apost Pavel și pe discipolii acestuia, care și-au găsit adăpost într-o peșteră din afara orașului.

Aceasta a hotărât să se alăture lor și să dea mai departe, prin cuvânt, Evanghelia Mântuitorului în Antiohia. După multe suferințe și minuni pe care le-a făcut, Sfânta Muceniță Tecla a primit binecuvântar de la Sfântul Apostol Pavel, după care s-a retras în pustietatea unui oraș, unde a continuat să dea mai departe Cuvântul Mântuitorului.

Citeste si: Țara care a intrat sâmbătă în anul 2014. Are propriul calendar, iar un an are 13 luni

Când Sfânta Muceniță Tecla avea 90 de ani, niște vrăjitori care se închinau la zei și care o invidiau pe Tecla vin la ea ca să o insulte. În acel moment, o piatră uriașă s-a spart în două atunci când Sfânta Muceniță Tecla i-a cerut ajutorul lui Iisus Hristos. Piatra a acoperit-o, iar sufletul ei a ajuns în brațele Mântuitorului.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Sf. Martir Antim Ivireanul: Cine a fost Antim Ivireanul și când îl sărbătorim

iPhone-urile angajaților de la Departamentului de Stat SUA au fost spionate de israelieni: Tehnologia este una nemaiîntâlnită

BOMBĂ! Florin Ristei, înșelat și părăsit de iubita supernă pentru un bărbat super celebru! Este SCANDAL imens

CALENDAR ORTODOX 7 SEPTEMBRIE. Ce sfânt sărbătorim astăzi

Calendar Ortodox 15 septembrie. Sărbătoare importantă ASTĂZI pentru creștini! Iată ce mare Sfânt este prăznuit!

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies