Calendar Ortodox 2 aprilie 2021: Crestinii ortodocsi praznuiesc ASTAZI un mare Sfant facator de minuni! Iata ce rugaciune se rosteste pentru pentru sanatate!

,
sfantul tit
Sfantul Cuvios Tit, Marele Facator de minuni, este sarbatorit in fiecare an pe 2 aprilie.[Sursa foto: doxologia.ro]

Potrivit Calendarului Ortodox, astazi, 2 aprilie 2021, Biserica Ortodoxa il cinsteste pe Sfantul Cuvios Tit, marele facator de minuni!


In articol:

In fiecare an la data de 2 aprilie, Biserica Ortodoxa ii praznuieste pe Sfantul Cuvios Tit, marele facator de minuni si alaturi de acesta si pe Sfintii Mucenici frati Amfian si Edesie.

In acest an, aceste sarbatori crestine se cinstesc in a treia saptamana a Postului Mare, iar credinciosii crestin-ortodocsi respecta perioada de post si obisnuiesc sa se roage mai mult.

Cine a fost Sfantul Tit, mare facator de minuni!

Cel care avea sa devina Sfantul Cuvios Tit, mare facator de minuni, a trait in sec. IX, pe vremea cand paganii luptau intens impotriva sfintelor icoane si exista o mare prigonire a celor care credeau si se inchinau Sfintilor pictati pe icoane.

In acele vremuri, Cuviosul Tit a decis sa se calugareasca inca din tinerete, rupandu-se de familie si de restul lumii si a continuat sa duca o viata dedicata crestinismului. Acesta a capatat inca din primii ani de monahism doua mari virtuti extrem de importante smerenia si ascultarea. Mai tarziu insa Sfantul Tit avea sa se confrunte cu o perioada extrem de dificila pentru biserica crestina, cea a prigoanelor impotriva sfinelor icoane si a tuturor celor care se inchinau lor.

Insa Cuviosul Tit s-a impotrivit paganilor si a aparat cu stoicism icoanele si toate valorile crestinismului si ale ortodoxiei.

sfantul tit
Sfantul Tit a luptat din rasputeri impotriva paganilor care nu credeau in importanta sfintelor icoane.[Sursa foto: sfintisiicoane.wordpress.com]

Pentru toate eforturile sale, pentru toata dedicarea catre biserica, pentru smerenia sa, Sfantul Tit a fost inzestrat de Dumnezeu cu harul savarsirii de minuni, atat in timp ce a trait pe pamant, cat si dupa moartea sa.

Rugaciune inchinata Sfantului Tit, mare facator de minuni!

Astazi, 2 aprilie, Biserica Ortodoxa il praznuieste pe Sfântul Tit, facatorul de minuni si aparatorul celor aflati la vreme de mare necaz sau boli grave. In aceasta zi, credinciosii postes deoarece ne aflam in timpul Postului Mare si totodata acestia pot inchina si o rugaciune catre Sfantul Cuvios Tit, pentru sanatate si grabnic ajutor la vreme de mare dificultate.

sfantul tit
Sfantul Tit, facatorul de minuni.[Sursa foto: doxologia.ro]

"Cu curgerile lacrimilor tale ai lucrat pustiul cel neroditor şi cu suspinurile cele dintru adânc ai făcut ostenelile tale însutit roditoare; şi te-ai făcut luminător lumii, strălucind cu minunile,

Tit, părintele nostru. Roagă-te lui Hristos Dumnezeu ca să mântuiască sufletele noastre și să ne ferească de necazuri și boală.
Sfinte Cuvioase Părinte Tit, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi. Cu Dumnezeiască alegerea Duhului, din scutecele maicii tale ai fost adus lui Dumnezeu şi te-ai făcut tăinuitor şi slujitor Preasfintei Născătoare de Dumnezeu Celei Neispitite de bărbat.
Locuitor pustiului, înger în trup şi de minuni făcător te-ai arătat, purtătorule de Dumnezeu, Părintele nostru Tit.
Cu postul, cu privegherea şi prin rugăciune primind daruri cereşti, tămăduieşti pe cei bolnavi şi sufletele celor ce aleargă la tine cu credinţă.

Slavă Celui Ce ţi-a dat ţie putere; Slavă Celui Ce te-a încununat pe tine; Slavă Celui Ce lucrează prin tine tuturor tămăduiri.
Sfinte Cuvioase Părinte Tit, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi. Ca unul ce ai supt dulceaţa înfrânării, ai lepădat amărăciunea patimilor. Pentru aceea mai mult decât cu mierea şi fagurele îndulceşti inimile noastre, părinte. Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh, Amin!", potrivit credindumnezeu.com

Citeste si: Calendar ortodox aprilie 2021! Ce vor sărbători creștinii în această lună

Citeste si: Calendar Ortodox martie 2021. Ce sărbători religioase sunt în această lună

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Calendar Ortodox 1 aprilie 2021: Sarbatoare mare pentru crestini! Iata ce Sfanta este praznuita! Rugaciunea care se rosteste astazi!

Ioana Ene Dogioiu, despre 'ciocnirea' Cîţu-Voiculescu: 'Încă n-am văzut ca un ministru să ţină declaraţii concomitent cu premierul'

Clasament Survivor România 2021. Cine se află pe primul loc în top după plecarea Anei Porgras. Răsturnare totală de situație

Când pică în 2021 Paștele Blajinilor

Calendar ortodox aprilie 2021! Ce vor sărbători creștinii în această lună

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies