Calendar Ortodox 1 aprilie 2021: Sarbatoare mare pentru crestini! Iata ce Sfanta este praznuita! Rugaciunea care se rosteste astazi!

,
Sfanta Maria Egipteanca, 1 aprilie 2021
Sfanta Maria Egipteanca este cinstita de Biserca ortodoxa in data de 1 aprilie, in fiecare an.

Potrivit Calendarului Ortodox, astazi, 1 aprilie 2021, este praznuita Sfanta Cuvioasa Maria Egipteanca si Sfantul Mucenic Gherontie.


In articol:

Biserica Ortodoxa ii cinsteste in fiecare an la data de 1 aprilie, pe Sfanta Cuvioasa Maria Egipteanca si Sfantul Mucenic Gherontie. Anul acesta aceste doua sarbatori crestine au picat in a treia saptamana a Postului Mare, moment in care credinciosii crestin-ortodocsi respecta postul trupesc si sufletesc si totodata se

roaga mult mai mult.

Calendar Ortodox 1 aprilie 2021: Cine a fost Sfanta Maria Egipteanca

Inainte de a deveni una dintre cele mai importante Sfinte ale Bisericii crestine, Maria Egipteanca a dus o viata in patima desfraului, fara sa ii pese de nimic din ceea ce tinea de crestinism. Pana cand aceasta a ajuns la Mormantul Sfant al Mantuitorului la Ierusalim, moment in care Maria Egipteanca s-a pocait si a renuntat definitiv la viata desfranata pe care o dusese pana atunci, devenind un adevarat model de pocainta pentru crestini.

Dupa cum arata si numele, aceasta provenea din Egipt, iar la varsta frageda de doar 12 ani a decis sa isi paraseasca parintii, fugind in Alexandria, acolo unde a inceput sa duca o viata plina de patimi si desfrau, pana la varsta de 29 de ani. Atunci cand ajunge la Ierusalim, sub pretextul de a participa la un pelerinajul unor tineri din Egipt si Libia, cu ocazia sarbatorii crestine a Inaltarii Sfintei Cruci.

Sfanta Maria Egipteanca, 1 aprilie 2021
Sfanta Maria Egipteanca, un model de pocainta pentru crestini!

Odata ajunsa in Ierusalim, Maria Egipteanca decide sa mearga si la Biserica Sfantului Mormant al Mantuitorului Iisus Hristos. Insa in clipa in care si-a dorit sa patrunda in interiorul bisericii aceasta nu a putut sa inainteze simtind o putere nevazuta care o oprea si o facea neputincioasa, ramanand blocata in pragul locasului Sfant. Acesta a fost momentul in care Maria Egipteanca a constientizat faptul ca toate pacatele sale si viata desfranata pe care o dusese pana atunci nu ii permit sa intre in Biserica Sfantului Mormant, nefiind vrednica de a se

apropia de cele sfinte si atunci aceasta ii cere cu staruinta Fecioarei Maria sa o lase sa intre in Sfantul locas, promitand ca se pocaieste si ca renunta definitiv la vechiul ei mod de viata si va lua calea spre cele sfinte.

Rugaciunile sale ii sunt ascultate si reuseste sa intre in Biserica si sa se inchine Sfintei Cruci si apoi Maria Egipteanca decide sa se retraga in pustiul Iordanului, acolo unde a stat vreme de 47 de ani si a dus o viata plina de pocainta, post si rugaciune, devenint astfel Cuvioasa Maria

Egipteanca.

Sfanta Maria Egipteanca
Sfanta Maria Egipteanca, alaturi de parintele Zosima.

Cu doar un an inainte de moartea sa, detaliile despre viata sa au fost descoperite de catre parintele Zosima, cel la care a ajuns Maria Egipteanca pentru a se impartasi. Se spune ca parintele Zosima a fost cel care ingropat-o intr-un mormant sapat cu ajutorul unui leu.

Rugaciune ce poate fi rostita catre Sfanta Cuvioasa Maria Egipteanca

In fiecare an la data de 1 aprilie, crestinii-ortodocsi din întreaga lumea o cinstesc cu evlavie pe Sfanta Maria Egipteanca, una dintre cele mai luminoase si importante

Sfinte ale crestinismului. Povestea sa impresionanta este o dovada elocventa a manturirii prin pocainta, Maria Egipteanca devenind un model de pocainta pentru toti cei care duc o viata plina de desfranari. Insa Dumnezeu ii asteapta cu bratele deschise pe toti acestia care isi se caiesc pentru pacatele lor si isi doresc sa mearga pe calea cea dreapta a credintei.

Iata o rugaciune grabnic ajutatoare pe care toti crestinii o pot inchina astazi, 1 aprilie, catre Sfinta Maria Egipteanca, pentru a primi luminarea mintii si pentru izbavire din patima desfranarii:

"O, Preacuvioasă Maică Maria Egipteanca, cea care străluceşti în lumina Dumnezeirii, roagă-L pe Multmilostivul Dumnezeu să ne dea iertare de păcate şi mântuire sufletelor noastre, ca în Cereasca Împărăţie împreună cu Sfinţii şi cu Îngerii de-a pururi să-I dăm slavă Lui Dumnezeu cântând: Aliluia! Cuvioasei Maici Maria Egipteanca, cele de laudă îi aducem pentru nevoinţele ei, cele mai presus de fire, că l-a biruit pe veliar cu puterea Sfintei Cruci şi cununa slavei a dobândit-o de la Dumnezeu. Roagă-te Stăpânului Hristos să ne ierte de păcate şi pe noi, cei care te lăudăm şi-ţi cântăm: Bucură-te Sfântă Cuvioasă maică Maria şi roagă-te să fim şi noi mai credincioşi, mai smeriţi, mai răbdători! Amin", potrivit ortodoxia-adevaratacredinta.ro

Citeste si: Calendar Ortodox aprilie 2021. Ce sărbători religioase sunt în această lună

Citeste si: Când se pot face nunți în 2021. Calendarul sărbătorilor și al zilelor de post

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Sarbatoarea Bunei Vestiri sau Blagovestenia, 25 martie 2021 - prima dezlegare la peste din Postul Mare. Cand va fi urmatoarea dezlegare la peste pentru crestini?

Focare de COVID-19 într-un spital județean în secțiile de cardiologie și neurologie

Clasament Survivor România 2021, cu cele 4 noi concurente incluse. Cine a ajuns pe locul 1 și pe ce poziție a coborât Jador

Calendar Ortodox aprilie 2021. Ce sărbători religioase sunt în această lună

Care sunt regulile pe care creștinii trebuie să le respecte în postul Paștelui

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies