Calendar Ortodox 15 ianuarie 2021. Sărbătoare importantă ASTĂZI pentru creștini! Iată ce mare Sfânt este prăznuit!

,

Este mare sărbătoare pentru creștini în ziua aceasta, pentru că are loc pomenirea Sfântului Cuvios Pavel Tebeul. Acesta a dus o viață sfântă, fiind un exemplu de credință.


In articol:

Pe data de 15 ianuarie, în fiecare an, creştinii cinstesc memoria şi viaţa Sfântului Cuvios Pavel Tebeul. Toată viaţa acestuia este legată de Sfinţii Antonie, Macarie şi Plotin, cei patru fiind mereu împreună şi căutând să îi facă şi pe alţii să vadă credinţa cea dreaptă.

Sfântul Cuvios Pavel Tebeul

Sfântul Pavel Tebeul este considerat primul ascet care s-a retras în "cele mai dinăuntru ale pustiei", primul pustnic. Informaţiile despre viaţa Sfântului Pavel Tebeul, le avem datorită întâlnirii sale cu Sfântul Antonie, potrivit crestinortodox.ro.

Toate informațiile care au apărut despre viața Sfântului Pavel Tebeul sunt datorită întâlnirii pe care acesta a avut-o cu Sfântul Antonie. Dumnezeu îi descoperă lui Antonie, după cinci ani de petrecere în rugăciune, că se află în pustie o persoană mai desăvârșită decât el.

Este important de reținut modul în care se adresează unul către altul în momentul în care se întâlnesc – Părintele Antonie a zis:

„Bucura-te Pavele, vasul alegerii si stalpul cel de foc, locuitorule al pustiei”, iar Pavel i-a raspuns: „Bine ai venit soare, care luminezi toata lumea, povatuitorule al celor ce se mantuiesc, gura lui Dumnezeu, care din pustie ai facut cetati si pe diavolul l-ai gonit dintr-insa”.

Citeste si: Pe ce dată pică Paştele ortodox şi catolic în 2021. Cum se calculează data

Sfântul Pavel Tebeul primea o jumătate de pâine, adusă de un corb

Se spune că timp de 70 de ani, Sfântul Pavel Tebeul a primit, în fiecare zi, o jumătate de pâine, adusă de un corb. În ziua întâlnirii sale cu Antonie, corbul a adus o pâine întreagă.

După ce Sfântul Pavel Tebeul a trecut la cele sfinte, Sfântul Antonie s-a întors la mănăstirea sa, luând cu el haina Sfântului Pavel cea împletita cu frunze de finic.

Citeste si: Când începe postul Paștelui în 2021 și cât timp durează! Calendar ortodox 2021

Sfântul Pavel ținea atât de mult la acea haină, încât o purta numai de două ori pe an.

Prima dată o purta  la praznicul Sfintelor Paști, iar a doua oară o purta în ziua Cincizecimii.

 

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

O nouă teorie șocantă în cazul crimei de la Onești. Când au decedat, de fapt, victimele!

Angela Merkel îi dă peste nas șefei Comisiei Europene: SCANDAL la Bruxelles din cauza restricţiilor de circulaţie instituite la frontiere

Revoltător! Alex Velea, interzis pe radio! Motivul: Antonia! Este fără precedent această decizie

Pensii 2021: Ce se întâmplă cu pensiile românilor? Mii de pensionari sunt afectați

Bilanț coronavirus 2 martie 2021: Numărul deceselor explodează! Și numărul cazurilor noi crește serios!

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies