Calendar ortodox 13 noiembrie. Ce e interzis sa faci de Sfantul Ioan Gura de Aur. Vei avea parte de mari probleme

,
sfantul ioan gura de aur
sfantul ioan gura de aur

Sărbătoare foarte mare în calendarul creștin ortodox, îl sărbătorim pe Sfântul Ioan Gură de Aur. Credința ne spune că astăzi avem interzis să facem mai multe lucruri. Dacă le încălcăm, vom avea parte de mari probleme.


In articol:

Calendar ortodox. Ziua de 13 noiembrie este una extrem de importantă în calendarul ortodox. Biserica îl pomenește astăzi pe Sfântul Ioan Gură de Aur. Deși ziua este marcată în calendar cu cruce neagră și nu roșie, sunt interzise mai mult lucrururi pentru că este o zi bogată în tradiții și superstiții, mai ales că este și 13.

Calendar ortodox 13 noiembrie. Ce e interzis sa faci de Sfantul Ioan Gura de Aur. Vei avea parte de mari probleme

Astăzi nu este bine să speli hainele cu mâna, dar este în regulă să le bagi la mașina de spălat. De asemenea nu trebuie să faci nimic ce are legătură cu croitoritul, pentru că vei avea parte de ghinioane mai ales în relațiile cu cei din jur. Nu este bine nici să muncești sau cel puțin nu în prima parte a zilei, atunci când are loc slujba religioasă din biserici și mănăstiri. Totodată, nu e bine să te cerți cu nimeni, pentru că altfel riști să ai multe conflicte cu cei din jur până la finalul zilei.

Cine e Sfantul Ioan Gura de Aur

Ioan Gură de Aur s-a născut cândva între anii 344 și 354, într-o regiune numită Antiohia. A fost botezat creștinește abia la vârsta de 20 de ani și a studiat filosofia, îndrumat de renumitul Andragațiu. A devenit diacon și preot, urmându-l pe marele Meletie, iar după moartea lui Nectarie, patriarhul Constantinopolului, acesta i-a luat locul. El a fost hirotonit de patriarhul Teofil al Alexandriei pe 28 februarie 398. Sfântului Ioan Gură de Aur îi sunt atribuite o serie de merite printre care reformarea preoțimii și a cetății bisericești, care în vremurile în care a trăit au trecut prin momente grele, de decădere. L-a avut ca dușman pe Teofil al Alexandriei.

Citeste si: Rugăciune de ajutor. Rugă către Preasfânta Născătoare de Dumnezeu, la vreme de necaz şi de întristare

Citeste si: Rugăciune puternică. Ruga către Iisus Hristos, de rostit la începutul săptămânii

Iată și rugăciunea pe care este bine să o rostești astăzi.

O, luminătorule a toată lumea, prea­bunule Părinte Ioane Gură de Aur, stâlp și întărire a Bisericii, povățuitorule al pocăinței, ajutător al bolnavilor și apărător al celor ne­căjiți, sărguiește degrab a ne ajuta; izbă­vește turma lui Hristos de lupii ce o ră­pesc și pe toți creștinii îi păzește de gâlcevile lumești, de cutremur, de venirea altor nea­muri, de robie, de sabie și de războiul cel dintre noi, de foamete, de potop, de secetă, de boli și de moarte năprasnică. Miluiește-ne și pe noi, cei care cu mintea, cu lucrul și cuvântul suntem întru întunericul păcatelor, pentru ca prin rugăciunile tale, să ne izbăvim de mânia lui Dumnezeu și de chinul cel veșnic. Dă­ruiește-ne iubirea și râvna ta pe care le-ai arătat Bisericii lui Hristos. Luminează mintea noastră cu lumina dumnezeieștilor învățături și ajută-ne să ajungem întotdeauna la înăl­țimea gândului smerit, spre slava lui Dum­nezeu și a noastră mântuire. Amin”, conform doxologia.ro.

Citeste si: Rugăciune vindecare boală. Rugă puternică pentru sănătate

Citeste si: Rugăciunea zilei de joi. Iartă păcatele și te eliberează de povara sufletească

 

Citește și:

Surpriza de proportii! Nelson Modialul si sotia sa intra in casa "Puterea dragostei"! Afla cum va decurge conversatia lor cu Bianca si ce detalii uluitoare vor iesi la...

O noua aparitie-surpriza in casa baietilor! Mocanu este uluit! "Cand ne-am cunoscut noi prima data eram ametiti!" Se pare ca el si Andreea s-au cunoscut in afara...

Mama lui Jador, confruntare cu Perversu de pe Târgu Ocna! Jador, martor la ce s-a întâmplat!

Veste bună pentru români! Președintele Klaus Iohannis tocmai a promulgat legea

Vinieta și Taxa de drum în Europa. Cât costă și cum anume se plătesc


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar mai putea interesa
Cookies