Black Friday 2022. Ce semnificație are numele zilei cu cele mai mari reduceri din an

,
semnificatie Black Friday

Ce semnificație are ziua cu cele mai mari reduceri ale anului

[Sursa foto: PixaBay]

Vinerea Naegră sau Black Friday este asociat unei zile de la finalul lunii noiembrie în care magazinele scot la vânzare produse cu preţuri mult mai scăzute faţă de restul anului.

În mod normal, Black Friday este în vinerea din a patra săptămână a lunii noiembrie, însă principalele magazine din România au decis să schimbe perioada acesteia cu a ante-penultimei zi de vineri din noiembrie.

Ce semnificație are numele „Black Friday”

semnificatie Black Friday

Semnificația din spatele zilei de Black Friday

[Sursa foto: PixaBay]

Departamentul de Poliție din Philadelphia a inventat fraza pentru a descrie haosul din jurul congestiei traficului pietonal și auto în zona centrală a orașului. Numele a fost înregistrat pentru prima dată în 1966 de către Earl Apfelbaum, un dealer în timbre. 

Pentru o lungă perioadă, cuvântului negru i-a fost atribuit o conotație negativă. ,,Lunea Neagră”  a fost numele pe care jurnaliștii i-au dat-o zilei de 19 octombrie 1987, ziua în care Dow Jones Industrial Average a scăzut cu 22%, aceasta a fost cea mai mare scădere într-o zi din istoria pieței de valori. 

Citește și: Black Friday 2022 a început la Flanco. Când începe Black Friday la eMAG și Notino și ce reduceri oferă anul acesta

O altă zi cu o istorie întunecată a fost și ,,Joia Neagră”, a avut loc pe 24 octombrie 1929, iar în acea zi a început Marea Depresiune. ,,Marțea Neagră” a fost ziua în care piața bursieră a pierdut 11%, în ciuda eforturilor investitorilor majori de a stopa acest lucru.

Dar ,,Vinerea Neagră” nu are o semnificație negativă, din contră, pentru comercianți, ziua care o precede pe cea a Recunoștinței este o zi profitabilă.  Ei au folosit numele pentru a reflecta succesul lor. Contabilii folosesc negru pentru a semnala profitul, iar roșul pentru a indica pierderile. Prin urmare, Vinerea Negrea este o zi profitabilă pentru comercianți și pentru economie. 

Citește și: Black Friday 2022. Când începe Black Friday 2022 la Emag, Flanco și Fashion Days

Când are loc Black Friday în 2022

semnificatie Black Friday

Când are loc Black Friday în România

[Sursa foto: PixaBay]

Black Friday 2022 România se va organiza la data de 11 noiembrie 2022. Ziua pe care toți românii o așteaptă, Black Friday sau Vinerea Reducerilor este în România la a 12-a ediție și a devenit rapid extrem de populară, pentru că foarte multe magazine și retaileri au oferit reduceri importante în această zi. 

Majoritatea ofertelor vor fi disponibile începând cu data de 11 noiembrie, dar această perioadă de reduceri se poate lungi până la data de 18 noiembrie, pentru ca românii să aibă parte de o săptămână plină de reduceri și oferte de care să profite.

Citeste si: Când pică Black Friday în 2022. Este ziua cu cele mai mari reduceri din an

Surse: historia.ro, observatornews.ro, blackfridayromania.net

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Exclusiv! Cine este Maria Copilau, bloggerița care face ravagii pe rețelele de socializare. Tânăra a intrat prima la Drept: "Nu îmi ia mult să fac conținut pe social...

Stoltenberg anunță că NATO schimbă foaia cu China: Măsuri dure pentru reducerea dependenței

Exclusiv! Cine este Maria Copilau, bloggerița care face ravagii pe rețelele de socializare. Tânăra a intrat prima la Drept: "Nu îmi ia mult să fac conținut pe social...

Când au elevii prima vacanță din anul școlar 2022-2023. Elevii vor avea 5 zile libere

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies