BIOGRAFIE Laurențiu Duță: Vârstă, înălțime, studii, carieră, familie, avere. Totul despre artistul din trupa 3 Sud Est

,
Laurențiu Duţă

Cine este Laurențiu Duță și de unde a început cariera sa muzicală

[Sursa foto: Facebook Laurențiu Duță]

Laurențiu Duță este un cunoscut cântăreț și compozitor român, în vârstă de 46 de ani.

Laurențiu Duță este unul dintre fondatorii trupei 3 Sud Est, debutul carierei sale fiind la vârsta de doar 17 ani.

Citeste si: Laurentiu Duta, primele declaratii dupa ce a suferit de COVID-19! Artistul se vaccinase cu prima doza de AstraZeneca inainte de a se imbolnavi!

Detalii din viața lui Laurențiu Duță

Laurențiu Duţă

Debutul său muzical a fost la vârsta de 17 ani

[Sursa foto: Facebook Laurențiu Duță]

Laurențiu Duță s-a născut pe 4 mai 1976, în Năvodari, din județul Constanța. Acesta a studiat timp de trei ani chitara clasică și timp de doi ani, pian. La 1.75 m, 75 de kilograme și chiar mai mult talent, acesta a făcut ravagii în industria muzicală.

A debutat în muzică în anul 1993, la vârsta de 17 ani, cu melodia ,,Cifre”, până în acel moment, Laurențiu Duță obișnuia să cânte piese folk și să imite frizura și dansul lui Michael Jackson. Tot în anul 1993, acesta și-a încercat norocul la Festivalul de Muzică Ușoară ,,Mamaia”, ca un an mai târziu acesta să scoată primul său album, ,,Realitate”.

În anul 1997, Laurențiu Duță a lansat albumul său solo, ,,Dragoste Reală”, ce a primit Discul de Aur pentru vânzări. Piesa ce dă numele albumului a rezistat timp de  6 luni în Top Raks Music.

Spre finalul anului 1997, Laurențiu Duță îi abordează pe Viorel Șipoș și Mihai Budeanu în vederea formării unei noi formații: 3rei Sud Est.

În luna septembrie al aceluiași an, cei trei semnează un contract de producție, iar la nici măcar o lună de la acel moment, grupul ajunge în topurile musicale cu primul lor single, ,,Ai plecat”.

A compus muzică pentru el, pentru formație, dar și pentru alți artiști. Chiar el i-a compus melodia „Balkan Girls” Elenei Gheorghe, cea cu care a participat la Eurovision în 2019. A mai compus piese de succes pentru artiști precum Andreea Bănică, Elena Gheorghe și Dony.

Duţă a avut un succes enorm cu 3 Sud Est până în 2008, iar după o perioadă de artist solo, acesta  a refăcut formația, în 2014. În 2011, el a înființat firma „1artistmusic SRL”, prin care să își continue activitatea muzicală. Cel mai bun an a fost 2012, când s-a înregistrat un profit de 114.695 de lei, iar cel mai slab a fost 2016, când s-a bifat o pierdere de 115.282 lei. În 2018 s-a înregistrat un profit de 15.871 lei. Un total al întregii perioade arată că firma i-a adus 31.657 de lei lui Laurenţiu Duţă.

Citeste si: Laurențiu Duță și Ianula, împreună de 15 ani! Vezi cum arată soția celebrului artist

Povestea de dragoste a familiei Duță

Laurențiu Duţă

Povestea de dragoste dintre Laurențiu Duță și soția sa, Ianula

[Sursa foto: Facebook Raluca Muscel]

Laurențiu Duţă este căsătorit din 2006 cu Ianula Duţă, o prezenţă discretă pe scena publică din România. Soția lui Laurnețiu Duță și mama fiicei lui, Lorena, este profesoară de biologie la o școală gimnazială. Ianula Duță a studiat Biologia la Universitatea Ovidius din Constanța, iar pe soțul său îl cunoaște încă de când era elevă.

Prima oară am acompaniat-o cu chitara la serbarea şcolii noastre. Eram clasa a VI-a, a VII-a. Ea era mai mică cu doi ani. Mama ei m-a rugat s-o acompaniez. Apoi ne întâlneam şi o salutam. Nici gând că într-o zi o să fim împreună. Ea în secret mă simpatiza, pentru că eu eram un fel de mica vedetă a şcolii. Cântam cu chitara şi câştigasem Festivalul Cântarea României. Eram la panoul de onoare al şcolii. Îmi spunea că din când în când mai trecea să-mi vadă poza. Mai târziu ne-am revăzut la un fan club Michael Jackson. M-au atras ochii imediat şi faptul că era retrasă, cuminţică. De atunci, din 1993, am rămas împreună", a povestit Laurenţiu Duţă.

Citeste si: Laurențiu Duță, duminică la “40 de întrebări cu Denise Rifai”

Surse: wowbiz.ro, stiridirecte.ro, bestmusic.ro, a1.ro

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Știrile Kanal D de la ora 12:00, lider absolut de audiență

FOTO: Descoperire uimitoare într-o fosilă foarte rară

Știrile Kanal D de la ora 12:00, lider absolut de audiență

Program TV „Aripi frânte”. Vezi online episodul 31, subtitrat în limba română VIDEO. Surpriză mare pentru frumoasa Zeynep

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies