Vești bune pentru români! Statul oferă 300 de lei pe lună, începând cu 1 ianuarie 2023. Cine sunt beneficiarii

Author: Lavinia Medrea

Vești bune pentru români! Statul oferă 300 de lei pe lună, începând cu 1 ianuarie 2023. Cine sunt beneficiarii

Sursa: Facebook Marius Budăi

Cabinetul Ciucă urmează să decidă în următoarele zile dacă va acorda 300 de lei anumitor români de la 1 ianuarie 2023. Iată despre ce este vorba!

Executivul va lua decizia de a majora alocațiile  pentru copiii și tinerii cu vârste cuprinse între 2- 18 ani, de la 243 de lei pe lună la 300 de lei.

Aproape 3,2 milioane de români ar putea primi această, relatează Capital.

Se dau 300 de lei pe lună de la 1 ianuarie 2023

Pe lângă alocații, ar putea exista o majorare de 50- 100 de lei și în cazul copiilor cu handicap și a celor cu vârste cuprinse între 0- 2 ani. În acest moment se fac simulări, astfel că decizia nu este, încă, adoptată. 

O veste proastă este reprezentată de incertitudinea majorării salariului minim pe economie. Salariul minim brut este acum de 2.550

de lei, dar ar putea ajunge la 3.000 de lei brut. Deocamdată, nu a fost luată o decizie în coaliție.

Despre pensii, se știe că Ministerul Muncii ar vrea o majorare a punctului de pensie de până la 15%.

Citeste si: Din ce în ce mai puțini români vor primi vouchere sociale. Milioane de români vor rămâne fără ajutorul de la Stat

„Noi am propus ca pensiile să crească de la 1 ianuarie cu cel puțin zece la sută. Cel puțin zece la sută am propus noi, PSD, și m-am bucurat că la ultima participare în public, la o activitate în comun, președintele PSD, Marcel Ciolacu și premierul României au fost de comun acord și au spus că pensiile trebuie să crească.

S-a acceptat ideea că trebuie și că vor fi majorate pensiile de la 1 ianuarie! Mă voi lupta și PSD va lupta ca pensiile și salariul minim sa crească.

E o necesitate, nu este un moft!”, a afirmat Marius Budăi, într-o emisiune TV.

Ce se întâmplă cu pragul de impozitare al pensiilor

Ministrul Muncii a precizat faptul ă majorarea pragului de impozitare al pensiilor din România de la 2.000 la 3.000 de lei reprezintă o „impozitare progresivă”.

Pe ce dată vor fi plătite pensiile în ianuarie 2023. Pensionarii își vor primi banii cu întârziere la început de an

Măsura nu a fost deloc văzută bine de PNL la momentul lansării în spațul public. În prezent, fostul ministru al Muncii, Raluca Turcan, propune ca pensiile cu valori sub 3.000 de lei să fie scutite de impozit.

Citeste si: Veștile bune nu se mai opresc! Guvernul vrea să crească pensiile, salariile și să dea tichete sociale și în 2023. Anunțul venit de la Nicolae Ciucă

Marius Budăi a declarat că viziunea PNL s-a modificat, fiind un aspect pozitiv, și a subliniat că social democrații sunt dispuși să contribuie la un astfel de proiect.

 


Cristina și Radu au parte de primele tensiuni, în Casa iubirii! Ce anume a supărat-o pe tânăra concurentă! Iată ce decizie au luat cei doi în privința relației lor! „M-a deranjat în camera roșie un gest pe care l-ai făcut!”

Primele momente tensionate pentru Cristina și Radu! Tânăra a mărturisit ce anume a deranjat-o la comportamentul partenerului ei. Iată ce se va întâmpla cu idila lor în Casa iubirii!

Cookies