Avertismentul lui Volodimir Zelenski! Rusia vrea să dicteze viitoarea ordine mondială: „Acesta este un război pentru dreptul de a dicta condițiile în Europa”

,
Război

Avertismentul lui Volodimir Zelenski! Rusia vrea să dicteze viitoarea ordine mondială: „Acesta este un război pentru dreptul de a dicta condițiile în Europa”

[Sursa foto: Instagram Volodimir Zelenski]

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski le-a spus, miercuri, liderilor NATO că țara sa are nevoie de arme mai avansate și de bani pentru a se apăra împotriva Rusiei, avertizând că ambițiile Moscovei nu se opresc la Ucraina.


In articol:

Liderul ucrainean a estimat costul lunar al apărării Ucrainei împotriva invaziei Rusiei la aproximativ cinci miliarde de dolari.

Rusia ar vrea să stabilească noua ordine mondială, susține Volodimir Zelenski

Război

Rusia ar vrea să stabilească noua ordine mondială, susține Volodimir Zelenski

[Sursa foto: Instagram Volodimir Zelenski]

„Acesta nu este un război purtat de Rusia doar împotriva Ucrainei.

Acesta este un război pentru dreptul de a dicta condițiile în Europa- pentru cum va fi viitoarea ordine mondială”, a declarat Zelenski, într-un discurs virtual la un summit al alianței occidentale de apărare de la Madrid.

„De aceea, este absolut necesar să sprijinim Ucraina, chiar și acum, cu arme, finanțe și sancțiuni politice împotriva Rusiei, ceea ce va opri capacitatea acesteia de a plăti pentru război”, a continuat acesta.

Citeste si: LIVE UPDATE Ziua 126 de război în Ucraina. Momentul în care mall-ul din Kremenciuk este lovit de racheta rusească

Volodimir Zelenski a declarat că Ucraina are nevoie de sisteme moderne de rachete și de apărare aeriană pentru a contracara artileria rusă.

„Furnizându-le nouă, puteți rupe complet tacticile Rusiei de a distruge orașe și de a teroriza civilii”, a subliniat liderul ucrainean.

Moscova spune despre război că este o   „operațiune militară specială” pentru a dezarma Ucraina și a o scăpa de ceea ce numește naționalismul antirusesc impus de Occident. Ucraina și Occidentul spun că Rusia a lansat un război de agresiune neprovocat.

Volodimir Zelenski a declarat că Rusia nu vrea să se oprească la cucerirea unor zone din sudul Ucrainei sau din regiunea Donbas din estul Ucrainei, unde se duc cele mai grele bătălii ale războiului.

„Vrea să absoarbă oraș după oraș din Europa, pe care conducerea rusă le consideră proprietatea sa și nu state independente. Acesta este adevăratul obiectiv al Rusiei”, a declarat președintele Ucrainei.

„Întrebarea este- cine este următorul pentru Rusia? Moldova? Statele baltice? Polonia? Răspunsul este toate”, a continuat acesta.

Citeste si: Președintele Moldovei, Maia Sandu, s-a deplasat luni în Ucraina pentru prima dată de la începerea războiului. Maia Sandu: „Vom continua să susținem refugiații ucraineni adăpostiți în Moldova

Acesta a spus că NATO adaptează o nouă strategie pe 10 ani care este „în primul rând o strategie pentru securitatea societăților voastre, a statelor voastre”, în timp ce Ucraina a primit „rachete de croazieră, tortură, uciderea copiilor, violul femeilor”.

„Sprijinul financiar pentru Ucraina nu este acum mai puțin important decât ajutorul cu arme”, a continuat Zelenski. „Avem nevoie de aproximativ 5 miliarde de dolari pe lună- și acesta este un lucru fundamental. Este exact ceea ce este necesar pentru apărare, pentru securitate”, a conchis acesta.

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Rusia a primit o lovitură grea. Decizii importante au fost luate în cadrul summit-ului NATO de la Madrid

Nicuşor Dan refuză intrarea în PNL: 'Nu am niciun fel de preocupare politică'

Regina NU a murit la ora anunțată de Palatul Buckingham! De ce nu s-a anunțat decesul la timp

Producția de gaze naturale extrase din Marea Neagră începe, iar Nicolae Ciucă susține că acestea vor asigura 90% din necesarul României

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies