Avertisment pentru tineri! Un epidemiolog trage un semnal de alarmă: „Există indicii că persoanele sub 21 de ani...”

,
Un epidemiolog britanic a dezvăluit cum îi afectează tulpina indiană a coronavirusului pe tineri
Un epidemiolog britanic a dezvăluit cum îi afectează tulpina indiană a coronavirusului pe tineri[Sursa foto: unsplash]

Noi informații referitoare la tulpina indiană a coronavirusului au stârnit îngrijorarea specialiștilor în sănătate. Ce au arătat studiile în cazul persoanelor cu vârsta sub 21 de ani?


In articol:

Tulpina indiană a coronavirusului este considerată mult mai contagioasă decât celelalte variante, motiv pentru care stârnește îngrijorarea specialiștilor în sănătate, mai ales în contextul în care, în India, situația a scăpat de sub control. Ce a dezvăluit un cunoscut epidemiolog britanic?

Tulpina indiană a coronavirusului afectează mai mult tinerii sub 21 de ani? Iată concluziile specialiștilor

Având în vedere că tulpina indiană a coronavirusului se răspândește cu rapiditate   la nivel mondial, fiind confirmate și în România primele cazuri, oamenii de știință au studiat cu mare atenție felul în care aceasta poate afecta diferite categorii de vârstă. Astfel, un epidemiolog britanic a ajuns la concluzia că această tulpină poate afecta în special tinerii cu vârsta sub 21 de ani, lucru care, în mod cert, ar putea avea un impact negativ inclusiv asupra relaxării restricțiilor.

„Este o problemă gravă care ar putea perturba procesul de relaxare a restricţiilor. Există indicii că persoanele sub 21 de ani sunt mai susceptibile de a fi infectate cu această variantă în comparație cu alte variante care au circulat în ultimele săptămâni în Marea Britanie.”, a spus Neil Ferguson, epidemiolog la Imperial College London și membru al Grupului științific consultativ pentru situații de urgență din Marea Britanie (SAGE), potrivit libertatea.ro.

Studiile arată că tulpina indiană a coronavirusului i-ar afecta în special pe cei cu vârsta sub 21 de ani
Studiile arată că tulpina indiană a coronavirusului i-ar afecta în special pe cei cu vârsta sub 21 de ani[Sursa foto: unsplash]

Citeste si: Avertisment dur venit din partea unui medic: „Acest virus se cronicizează, se transformă într-o boală...” Ce se întâmplă cu persoanele care nu se tratează de COVID-19?

Chiar

dacă specialiștii sunt de părere că mai este nevoie de studii suplimentare pentru a verifica aceste indicii, oamenii de știință atrag atenția că această problemă ar trebui tratată cu maximă responsabilitate, asta pentru a putea fi luate măsuri la timp, astfel încât situația să nu scape de sub control. 

„Sunt date preliminare, desigur, avem deocamdată doar indicii, dar ar fi o greșeală să așteptăm cercetări amănunțite, pentru că virusul s-ar putea răspândi prea mult și ar deveni prea greu de controlat până să obținem date concrete.”

, a adăugat Ravi Gupta, microbiolog la Cambridge University.

Noua tulpină a coronavirusului din India a fost catalogată de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) drept îngrijorătoare, având în vedere că este mult mai contagioasă și că au apărut informații potrivit cărora ar fi și mai rezistentă la vaccinurile anti-Covid-19 administrate în prezent. 

Citeste si: "Ciuperca neagră", infectia care afecteaza pacientii cu COVID-19 din India, a ajuns tot mai aproape de Romania! Iata unde s-au inregistrat recent primele 10 cazuri

 

Citește-ne pe
Citește și:

Diferența dintre persoanele vaccinate și cele care au făcut COVID-19. De ce la unele evenimente pot participa doar persoanele vaccinate?

Proiect USR-PLUS: pe cartea de identitate nu va fi mai trecută adresa de domiciliu

Horoscop Cristina Demetrescu. Cum este afectată fiecare zodie în parte de Mercur Retrograd în această perioadă. Eclipsa de soare vine cu probleme mari

Prima tara din Europa in care se discuta despre obligativitatea vaccinarii anti-COVID-19, pentru a se ajunge la imunitatea colectiva!

Motivul pentru care vaccinurile AstraZeneca și Johnson&Johnson pot duce la apariția cheagurilor de sânge. Ce ar trebui modificat pentru a preveni reacțiile adverse?

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies