Diferența dintre persoanele vaccinate și cele care au făcut COVID-19. De ce la unele evenimente pot participa doar persoanele vaccinate?

,
Valeriu Gheorghiță a spus de ce doar persoanele vaccinate pot participa la unele activități
Valeriu Gheorghiță a spus de ce doar persoanele vaccinate pot participa la unele activități[Sursa foto: unsplash]

Noile măsuri anunțate de autorități prevăd ca la anumite evenimente, numărul de participanți să crească în situația în care aceștia sunt vaccinați. De ce nu se aplică aceeași regulă și în cazul persoanelor care au trecut prin boală?


In articol:

Cu toate că și în urma vaccinării și după infecția cu COVID-19 sunt dezvoltați anticorpi, Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID în România, atrage atenția că nu acesta este criteriul luat în calcul de autorități în momentul în care au fost stabilite noile relaxări.

Care este motivul pentru care la unele evenimente pot participa doar persoanele vaccinate, în timp ce persoanele care au fost infectate cu COVID-19 nu pot face asta?

Valeriu Gheorghiță a dezvăluit de ce este nevoie ca oamenii să se vaccineze pentru a putea fi permise evenimentele cu număr mare de persoane

Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID în România a explicat că a fost crescut numărul de participanți la diferite evenimente, însă că peste o anumită limită este nevoie ca oamenii să fie vaccinați. Valeriu Gheorghiță a explicat că în acest fel este prevenită transmiterea virusului în comunitate. În cazul în care oamenii nu se vaccinează, dar au trecut prin boală, deși au dezvoltat anticorpi, aceștia pot fi purtători ai virusului și îi pot îmbolnăvi pe ceilalți. 

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID în România
Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID în România[Sursa foto: Instagram]

Citeste si: Când ar putea fi organizate festivalurile Untold și Neversea în 2021? Dan Barna: "Condiția este ca participanții să..."

Valeriu Gheorghiță a amintit că e nevoie ca oamenii să se vaccineze în continuare pentru a se ajunge la imunitatea de grup, iar pentru ca acest lucru să se întâmple, în România

ar trebui să se vaccineze 10,4 milioane de persoane.

„Ținta de 10.4 milioane este echivalentă cu imunitatea de grup. Avem nevoie să diminuăm circulația virusului. În România, avem de 2-5 ori mai multe persoane care nu știu că au trecut prin boală. Când avem o rată de incidență de 1 la mie, rata raportată era de 6 la mie, aveam de 6 ori mai mulți decât cei raportați.

35% dintre persoanele care au trecut prin boală au fost și vaccinate. Prezența anticorpilor și numărul lor nu se corelează cu nivelul de protecție. La persoanele care trec prin infecția naturală apar mai multe tipuri de anticorpi. Cei vaccinați au doar Spike. Scăderea anticorpilor nu înseamnă scăderea nivelului de protecție. Cred că vorbim despre un acces destul de echitabil, în aer liber, de până la 1000 de persoane. S-a crescut de la 500 la 1000, persoane care au fie test negativ, fie au trecut prin boală în ultimele 3 luni, fie sunt vaccinate.
De la acest nivel în sus, persoanele trebuie să fie vaccinate. Există riscul ca persoanele să fie purtătoare ale virusului.”,
a spus Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID în România, potrivit alephnews.ro. 

Citeste si: Prima tara din Europa in care se discuta despre obligativitatea vaccinarii anti-COVID-19, pentru a se ajunge la imunitatea colectiva!

 

Citește-ne pe
Citește și:

Motivul pentru care vaccinurile AstraZeneca și Johnson&Johnson pot duce la apariția cheagurilor de sânge. Ce ar trebui modificat pentru a preveni reacțiile adverse?

VIDEO PROTESTE împotriva permisului de vaccinare COVID-19 în Olanda

S-a TERMINAT! Final de drum pentru Gabriela Firea și Florentin Pandele. Cu cine a înșelat-o. ESTE SCANDAL IMENS

Cele 9 simptome care te pot ajuta să recunoști din timp tromboza la nivelul picioarelor!

Florin Cîțu, anunțul momentului: „Până la 1 august...” Ce declarații a făcut premierul României și ce îi așteaptă pe români?

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies