Au încercat interlopii să-i cumpere tăcerea lui Christian Sabbagh? Cât este de periculos să fii jurnalist de investigație în România: ”Să te asiguri că urmează o execuție”

Author: Madalina Maftei

Au încercat interlopii să-i cumpere tăcerea lui Christian Sabbagh

Sursa: Captură KANAL D

Christian Sabbagh, invitat la ”40 de întrebări cu Denise Rifai”, a vorbit despre gradul de risc pe care îl are un jurnalist de investigație și la ce pericole a fost supus de-a lungul timpului.

Prezentatorul Știrilor Kanal D este invitatul din această săptămână de la ”40 de întrebări cu Denise Rifai”. Jurnalistul de investigații a dezvăluit la ce pericole sunt supuși jurnaliștii în România, mai ales atunci când deranjează afacerile interlopilor.

„Cu câți bani a încercat să te cumpere lumea interlopă?”

Cu o experiență în presă de 30 de ani, Christian Sabbagh este jurnalist de investigație și corespondent de război, dar și prezentatorul Știrilor Kanal D.

Acesta a vorbit despre o întâmplare mai puțin plăcută și a ținut să menționeze că interlopii trec direct la amenințări sau la acțiuni, nu oferă bani.

Citește și: Christian Sabbagh soție. Cine este și cum arată soția cunoscutului jurnalist și prezentator de televiziune

Jurnalistul a ținut să lămurească o situație care i-a pus imaginea și credibilitatea în pericol în urmă cu ceva timp, atunci când în presă s-a scris că ar fi încercat să mituiască pe cineva pentru a-și ține gura.

Citeste si: Armin Nicoară și-a confruntat tatăl în direct, după ani de tăcere: „De multe ori i-am spus că nu e copilul meu”

Adevărul despre relația dintre Romanița Iovan și  Irinel Columbeanu: ”E mult mai importantă decât o relație de iubire”

Christian Sabbagh a dezvăluit că România nu este o țară deloc sigură pentru jurnaliștii de investigație, multe executări au avut loc de-a lungul timpului.

”Au trecut direct la amenințări sau la acțiuni.(...)

La Kanal D a venit fiul lui Bercea Mondial să-mi spună că are o înregistrare cu fratele președintelui Băsescu. Nu mi-a arătat nimic, îmi amintesc că mă înregistra, avea o cameră ascunsă și am zis mai întâi să vedem probele. El încerca să spună că ne-ar da niște bani, o aiureală de-asta. La câteva zile după, cred că tot individul ăsta, a menționat în presă că eu aș fi primit niște bani de la un general ca să-i dau lui să tacă, o aiureală, nimic nu era adevărat din toată povestea asta.
Deci eu nu recunosc tâmpenia asta, individul ăla mințea foarte mult. De ce aș fi vrut eu să-i dau lui bani, ca să compromit pe cine? Când deranjezi afacerile cuiva și acea afacere depășește 3-4 milioane, să te asiguri că urmează o execuție și au fost destul și în România”,
a spus Christian Sabbagh.

Citește și: Cine este, de fapt, Christian Sabbagh. Când și-a început cariera în jurnalism, ce vârstă și ce studii are prezentatorul Kanal D

 


Nebahat din serialul Totul pentru familia mea, aniversare cu peripeții alături de colegii săi! Iată ce vârstă a împlinit frumoasa actriță Simge Selçuk și ce persoane dragi i-au fost alături la petrecerea-surpriză!

La mulți ani, Simge Selçuk! Iată ce mesaj plin de tandrețe a primit superba actriță din partea colegului ei de platou, Celil Nalçakan, cel care i-a organizat petrecerea-surpriză! „Doar zâmbește, de restul mă ocup eu!”

Cookies