ATI FOST AICI. Straja, mandria Hunedoarei, statiunea de munte cu cel mai vechi domeniu schiabil

Straja e raiul celor care iubesc sporturile de iarna, chiar si acum, in martie. Mai ales ca vremea tine cu turistii si patronii din aceasta statiune hunedoreana!

Cel mai vechi domeniu schiabil din Romania isi imbie oaspetii cu zapada buna, partii lungi si spectaculoase, dar si cu ospitalitatea momarlanilor. Ati ghicit! E vremea ca George Mihai si Vlad Ciobanu sa va intrebe „Ati fost aici?”. La cum arata vremea aici, jos, in Lupeni, mai ca n-ai crede ca undeva la cateva sute de metri altitudine diferenta de aici, in statiunea Straja, mai gasesti picior de turist. Ei bine, telegondola functioneaza inca, inca urca-n masivul Vulcan iar asta-i un semn bun: inseamna ca nu s-a tras de tot cortina peste sezonul acesta de schi. E inceput de Martie si-acolo e inca lume.

1868 de metri masoara varful Straja, din masivul Vulcan. Ca sa ajungi la baza partiilor de schi, in statiune, ai doua posibilitati: fie cu masina, pe un drum de 9 kilometri, fie, iata, mai spectaculos - un drum cu telegondola. Din fostul oras minier pana aici, in statiune, de unde inteleg ca ti se schimba cu totul perspectiva asupra zonei. Sper sa nu ne impiedice ceata si sa reusim sa va aratam lucruri frumoase. Ce sa vezi? Jos ploua, aici ninge! Iarna in buna regula.

##VIDEO133961##

Extraordinar acolo, sus, pe munte! Privelistea pe care ti-o ofera asupra intregii vai a Jiului nu cred ca se poate compara cu nimic! Aici nu e practic o partie amenajata de la zero. E un munte, se schiaza pe-un munte. Exact asta voiam sa va spun. Daca in alte parti se schiaza pe o partie, pe mai multe, cu un teleschi-doua, aici se schiaza pe un munte. Sunt, la ora actuala, 7 teleschiuri, aceasta gondola moderna si inca un scaun modern. In asa fel ca acum s-a implinit un vis: putem schia din varful Straja, de la 1868 de metri si sa ajungem in Lupeni, la 700 de metri altitudine.

Inevitabil, dupa ce te bucuri de toata frumusetea zonei si de toate posibilitatile de agrement, ajungi, totusi, si la masa. Cateva sunt chiar brevetate, autentice, ale zonei.

 

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate