Atentie romani! Se modifica tarifele la convorbirile telefonice. Ce trebuie sa stii

,

Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) anunţă că a propus o modificare a tarifelor pentru convorbiri telefonice.


In articol:

Până la finalul anului următor, va trebui introdus un tarif de terminare a apelurilor, unic la nivel european.

Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) propune reducerea cu 10% a tarifelor pentru convorbirile pe mobil, până la cel mult 0,76 eurocenţi/minut, începând cu 1 ianuarie 2020, ca măsură tranzitorie până la adoptarea unui tarif de terminare a apelurilor la puncte mobile unic la nivel

european preconizată a avea loc până la finalul anului 2020, a anunţat vineri reglementatorul.

Atentie romani! Se modifica tarifele la convorbirile telefonice.

ANCOM a propus, ca măsură tranzitorie, până la adoptarea unui tarif de terminare a apelurilor la puncte mobile unic la nivel european preconizată a avea loc până la finalul anului 2020, practicarea unui tarif maxim de 0,76 eurocenţi/minut pentru apelurile la puncte mobile, cu 10% mai mic faţă de nivelul actual. Ne aşteptăm ca această reducere să se reflecte şi în tariful pe care îl plăteşte fiecare utilizator pentru apelurile către terminalele mobile”, susţine Sorin Grindeanu, preşedintele ANCOM.

Citeste si: Se reduce varsta de pensionare cu 20 de ani! Cine va beneficia de acest privilegiu

Citeste si: Burse elevi! Câți bani vor primi elevii în anul școlar 2019-2020

Citeste si: Se dau cate 460 de lei de la stat pentru parinti incepand cu aceasta luna! Cum se intra in posesia banilor

Se modifica tarifele la convorbirile telefonice. Ce trebuie sa stii:

În acest context, arbitrul telecom precizează că Lycamobile, Orange România, Vodafone România, RCS&RDS şi Telekom Romanian Mobile Communications, operatorii desemnaţi cu putere semnificativă pe piaţa serviciilor de terminare a apelurilor la puncte mobile în propriile reţele publice de telefonie, vor fi obligaţi să nu depăşească nivelul de 0,76 eurocenţi/minut, tariful maxim reglementat pentru furnizarea serviciilor de terminare a apelurilor la puncte mobile în propria reţea, faţă de 0,84 eurocenţi/minut, cât este în prezent.

Noul tarif maxim de 0,76 eurocenţi/minut a fost calculat ca medie a tarifelor de terminare a apelurilor la puncte mobile stabilite în statele membre ale Uniunii Europene, pe baza unui model de cost LRIC pur. Tariful maxim pentru terminarea apelurilor la puncte mobile se va aplica începând cu data de 1 ianuarie 2020, până la adoptarea unui tarif de terminare a apelurilor la puncte mobile, unic la nivel european.

Conform prevederilor Directivei (UE) 2018/1972, intrate în vigoare la data de 20 decembrie 2018, până cel târziu la 31 decembrie 2020 se vor aplica tarife maxime de terminare a apelurilor la puncte mobile, respectiv la puncte fixe, unice la nivelul Uniunii Europene. Tariful stabilit de ANCOM se va aplica pentru apelurile naţionale, pentru apelurile iniţiate din Spaţiul Economic European (SEE), dar şi pentru apelurile iniţiate din afara SEE, dacă acordurile internaţionale în vigoare nu permit instituirea unui regim diferit de tarifare.

sursa: capital

Citeste si: Cati bani a castigat fiica lui Gigi Becali la nunta: suma este uriasa!

Citeste si: De astăzi, rămâi fără permis dacă faci acest lucru simplu! S-a schimbat Codul Rutier

Citeste si: Se dau bani de la stat! Se mai primesc dosare până pe 11 octombrie

 

Citește-ne pe
Citește și:

Anamaria Prodan la nunta fiicei lui Becali! A intors toate privirile cu cea mai decenta rochie

VIDEO O nouă izbândă a salvatorilor de la pompieri: Au anunțat că au stins incendiul de la groapa de gunoi din Arad, iar apoi au spus că s-a reaprins

Laurențiu Reghecamf surprins în vacanță cu adevărata amantă. Nu este Florentina Raiciu. Anamaria Prodan, reacție neașteptată

None de la Puterea Dragostei a fost TRADAT! Mesajul lui Baxter, dupa ce s-a spus ca a luat bataie de la None

Remedii pentru imunitate. Care sunt secretele rezistentei la boli

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies