De astăzi, rămâi fără permis dacă faci acest lucru simplu! S-a schimbat Codul Rutier

 rămâi fără permis

Codul Rutier a fost înăsprit în ședința de Guvern din 12 august, iar polițiștii rutieri vor aplica noile sancțiuni din 12 octombrie


In articol:

Rămâi fără permis dacă faci acest lucru simplu

Șoferii care nu respectă noile reguli vor fi mult mai aspru sancţionaţi, principalii vizați fiind cei care conduc cu dispozitive electronice în mâini.

De sâmbătă, 12 octombrie, orice șofer care ține în mână telefonul sau îl atinge atunci când se află în mers riscă o amendă de 1.100 de lei. Codul Rutier se schimbă, iar şoferii care nu respectă noile reguli vor fi mult mai aspru sancţionaţi.

Citeste si: S-a dat lege: amenzi uriase pentru cei care folosesc Waze pe telefon in masina! Cati bani vor da soferii care sunt prinsi

Astfel, telefonul poate fi folosit atunci când mașina staționează, indiferent că așteaptă la semafor sau staționează într-o coloană de mașini. Dacă ați fost prins că depășiți viteza și vă vede polițistul că folosiți și telefonul mobil, riscați să vă fie suspendat permisul timp de 30 de zile.

Până acum un șofer putea să folosească telefonul pe modul hands free și era amendat doar atunci când era prins de poliție că țintea telefonul la ureche. Acest lucru nu mai este valabil, o dată cu aplicarea noilor norme.

Citeste si: Anunt devastator! Un milion de pensionari vor primi mai putini bani

Poliția recomandă să se facă setările înainte de pornirea mașinii. Sunt interzise și transmisiunile live de la volan pentru că asta implică ținerea telefonului în mână.

”Nu era reglementat atunci când o persoană se află pe o bicicletă sau pe un vehicul. Noile modificări vor reglementa și acest lucru”, a declarat Claudiu Costea, purtător de cuvânt la Birgada Rutieră, citat de digi24.ro.

”Folosirea dispozitivelor hands free (bluetooth, căști cu fir) este permisă. Ideea e să nu folosești teleofonul în timpul condusului cu mâinile în orice mod, faptul că tastezi, că-l atingi. Asta implică distragerea atenției și de aici s-au întâmplat foarte multe accidente”, a adăugat purtătorul de cuvânt al Brigăzii Rutiere.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate