S-a dat lege: amenzi uriase pentru cei care folosesc Waze pe telefon in masina! Cati bani vor da soferii care sunt prinsi

Alerta pentru soferii din Romania: din 12 octombrie se aplica noi reguli, iar sanctiunile sunt extrem de mari.

Astfel, se interzice folosirea totala a telefonului in timpul condusului, amenda fiind de 1.200 lei pentru cei care nu se conformeaza.

Mai mult, soferii care comit o alta greseala in trafic in timp ce stau pe telefon se pot alege cu permisul suspendat pentru 30 de zile.

In plus, potrivit purtatorului de cuvant al Brigazii Rutiere, sanctiunile se vor aplica si celor care folosesc aplicatii cu harti GPS pe telefon:

Citeste si: Se schimbă tot ce se știa despre înmatricularea auto. E în Monitorul Oficial - capital.ro

"Orice se foloseste cu mana in timpul deplasarii masinii duce practic la o contraventie", a declarat purtatorul de cuvant al Brigazii Rutiere.

"Spre deosebire de cadrul legal anterior, care viza exclusiv folosirea telefonului mobil, prin noile reglementari a fost interzisa tinerea in mana sau folosirea cu mainile in orice mod atat a telefonului mobil, cat si a oricarui dispozitiv mobil prevazut cu functia de inregistrare ori redare text, foto sau video, de catre conducator, in timpul conducerii vehiculului aflat in miscare.

"Nerespectarea acestei norme de catre conducatorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai constituie contraventie si este sanctionata cu amenda prevazuta in clasa a III-a de sanctiuni, de la 6 la 8 puncte-amenda (in prezent, de la 870 de lei la 1.160 de lei), si cu aplicarea sanctiunii complementare de 4 puncte de penalizare", au transmis reprezentantii IGPR.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Cookies