Asta-i România frumoasă! Iată povestea impresionantă a doi frați care duc mai departe tradiția familiei! Gabriel și David Simion sunt cei mai promițători ciobani din zona Rucăr-Bran!

Author: Ana Filip
Actualizat: 06 dec 2022, 16:31

Gabriel și David Simion au îndrăgit de mici oieritul

Sursa: Captură KANAL D

Emisiunea Asta-i România a făcut cunoscută povestea emoționantă a doi frați, Gabriel și David Simion, care au de gând să după tradiția oieritului mai departe!

Echipa emisiunii Asta-i România a ajuns într-un loc de poveste, într-o Românie de care cu toții ar trebui să fim un pic mai mândri. La Fundata, în culoarul Rucăr-Bran, doi frați duc mai departe tradiția familiei. Cât e ziua de mare, Gabriel și David Simion își plimbă turmă de pe un deal pe altul, mulg oile și fac celebrul caș afumat. Copiii se împart între școală și oi și sunt hotărâți să nu lase să se piardă această frântură de viață autentică.

Asta-i România frumoasă! Iată povestea impresionantă a doi frați care duc mai departe tradiția familiei!

Pe un picior de plai, pe o gură de rai, cei doi ciobănei rescriu balada mioriței în varianta modernă, într-o frântură de autentic, așa cum se întâlnește din ce in ce mai rar în România de astăzi.

Citește și: Iarna sărăciei noastre! Românii se împart, în prezent, în 3 categorii- cei care nu au căldură, cei care primesc căldură, dar închid caloriferele de teamă facturilor și cei care nu au nici bani și nici căldură!

Frații Gabriel și David Simion sunt cei mai promițători ciobani din zona Rucăr-Bran, pe muntele Drăganu. Unul are 18 ani, iar fratele 9. Se trag dintr-o familie de oieri cu tradiție în zona. Aceștia au crescut în mijlocul turmei și în acest fel au ajuns să știe cu desăvârșire tot rostul oilor și se le placă această activitate străveche, a cărei tradiție vor să o ducă mai departe.

Ce sunt Zilele Bubatului și ce fac creștinii în aceste zile de sărbătoare. Gestul care aduce armonie în căsnicie. Tradiții și obiceiuri de Zilele Bubatului 2022

Gabriel și David știu că muncă este sfânta, iar lenea rușinoasă și de aceea se zbat să ducă mai departe tradiția oieritului. De mici au crescut în preajma oilor, când sus, la stana, când jos în odaie, unde se face brânză. Bătuți de vânt zilnic și arși de soare, cei doi frați se simt liberi și nu se tem nici măcar de animalele sălbatice și au ajuns să cunoască vârfurile montane că în palmă.

Citește și: Copilărie în sărăcie! Aflați povestea cutremurătoare a cinci frați sărmani, abandonați de mama! Rămași în grija unui tată depășit de situație, micuții trăiesc în condiții greu de imaginat

 


Bia, primele semne de gelozie, în Casa iubirii! Concurenta i-a adus reproșuri dure lui Andrei, pentru ca a fost mult prea tandru cu Emma în camera roșie! „Am auzit că ai strâns-o foarte tare în brațe”

Andrei îi stârnește gelozia frumoasei Bia, după ce o va îmbrățișa pe Emma în camera roșie! „Mie nu-mi place să mă joc!” Iată ce reproșuri dure i-a adus concurenta lui Andrei!

Cookies