Anunț pentru toți românii care au card bancar! Rămâi fără bani în cont

,
Frauda conturi bancare
Avertisment de ultim moment al autorităților cu privire la o alertă în România privind o serie de fraude informatice extrem de bine elaborate.

Mare atenție! Cum rămâneți fără banii de pe card. Noua metodă de furt descoperită de către autorități a declanșat alerta printre români.


In articol:

Anunț extrem de important pentru toți utilizatorii de carduri bancare. Riști să rămâi fără bani pe card în timp ce îți plătești facturile! 

Avertisment privind cardurile

Românii au prins gustul tranzacțiilor rapide, disponibile în special prin sistemul de plată online.

Deși este simplu și eficient să îți plătești facturile online, acestea pot ascunde secrete nebănuite, care te pot lăsa fără bani în contul bancar. De aceea, este esențial să cunoști pericolele și să te protejezi de hackerii online.

 utilizatorii de carduri bancare
Anunț extrem de important pentru toți utilizatorii de carduri bancare.

Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică a lansat recent un avertisment privind tentativele de fraudă cu facturi şi atrage atenția că în spatele unei solicitări de tranzacţii este posibil să fie un atacator care încearcă să deturneze banii către contul propriu din contul dumneavoastră, potrivit Capital.ro.

“Atenţie la tentativele de fraudă cu facturi! Nu acţionaţi în grabă şi verificaţi orice solicitare de tranzacţie, înainte de a efectua o plată a unei facturi! Este posibil ca în spatele cererii să fie un atacator care încearcă să deturneze banii către contul propriu”, recomandă specialiştii CERT-RO.

Astfel, potrivit specialiştilor în securitate cibernetică, o firmă este contactată de cineva care pretinde că este reprezentantul unui furnizor.

Poate fi o abordare încrucişată – prin telefon, scrisoare, e-mail etc. Interlocutorul solicită modificarea datelor bancare( numărul de cont, banca la care e deschis  etc.) pentru plăţile viitoare. Noul cont este deţinut/controlat de acesta.

Citeste si: Indicele ROBOR la 3 luni în scădere drastică. A coborât la 1,85% pe an

CERT-RO sfătuieşte organizaţiile să se asigure că angajaţii sunt informaţi, recunosc acest tip de fraudă şi cum să o evite şi să sesizeze poliţia la orice încercare de fraudă, chiar dacă nu au devenit victima acesteia.

“Instruiţi-vă personalul ca întotdeauna să verifice orice neregulă posibilă la plăţile facturilor. Reanalizaţi informaţiile postate pe site-ul companiei, în special referitor la contracte şi furnizori. Limitaţi datele despre companie pe care angajaţii le pot posta pe reţele sociale. Implementaţi proceduri clare de verificare a legitimităţii plăţilor”, mai recomandă specialiştii CERT-RO., mai recomandă specialiştii CERT-RO.

Pe angajaţi, aceştia îi sfătuiesc să verifice orice solicitare pretinsă a fi din partea creditorilor, în special dacă cer modificarea detaliilor bancare pentru viitoare plăţi şi să folosească datele de contact din corespondenţa anterioară pentru a verifica şi nu pe cele din mesajul prin care

se solicită modificările.

“Pentru plăţi peste o anumită sumă, instituiţi o procedură suplimentară de verificare cu beneficiarul. Când efectuaţi o plată, trimiteţi un e-mail de confirmare destinatarului. Pentru siguranţă, includeţi denumirea băncii şi ultimele 4 cifre ale numărului de cont. Stabiliţi puncte de contact unice cu companiile partenere către care efectuaţi plăţi regulate. Fiţi precaut cu datele despre locul de muncă pe care le postaţi pe reţelele sociale”, atenţionează specialiştii în securitate cibernetică.

Citeste si: Curs valutar BNR miercuri, 13 ianuarie 2021. Moneda Euro este din nou în creștere. Cât a ajuns să coste?

Cum decurge o astfel de fraudă

Într-un infografic postat pe site-ul propriu, CERT-RO explică modul în care se poate derula o astfel de fraudă şi vine cu o serie de recomandări.

Cum decurge o  fraudă
Cum decurge o fraudă

 

Citește-ne pe
Citește și:

Se dau bani în plus de la Guvern! A apărut sporul de COVID-19

Cum evadează magnații din pandemie: Cofondatorul Google și-ar fi cumpărat o insulă

Bombă în showbiz! Jador, îndrăgostit nebunește! Cine este femeia care l-a făcut analfabet și l-a refuzat

Bill Gates, acuzat de un tribunal că a creat Covid-19! Cu ce miliardari ar fi complotat

Se scumpeşte curentul? Ce trebuie să ştie românii despre facturile la energie în 2021

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies