Indicele ROBOR la 3 luni în scădere drastică. A coborât la 1,85% pe an

,
ROBOR
Indicele ROBOR la 3 luni a coborât la 1,85% pe an

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care se calculează costul creditelor de consum în lei cu donândă variabilă a scăzut la 1,85% pe an.


In articol:

Banca Naţională a României (BNR) a anunţat miercuri, 6 ianuarie, că indicele ROBOR la 3 luni a coborât la 1,85% pe an, faţă de marţi când înregistra 1,91% pe an. Indicele ROBOR la 3 luni se calulează în funcţie de costul creditelor de consum în lei cu dobândă variabilă.

Evoluţia indicelui ROBOR la 3 luni

În anul 2019, indicele ROBOR la 3 luni era 2,99% pe an, iar la începutul anului trecut se situa la 3,19% pe an, conform Agerpres.

Indicele ROBOR la 6 luni, utilizat în calculul dobânzilor la creditele ipotecare în lei cu dobândă variabilă, a coborât la 1,99%, de la 2,04%, cât era marţi, iar ROBOR la 12 luni a scăzut la 2,05% pe an, de la 2,08% în şedinţa anterioară. 

Citeste si: Curs valutar BNR marti, 5 ianuarie 2021. Ce se intampla cu moneda nationala in a doua zi lucratoare a anului!

Indicele de referinţă pentru creditele consumatorilor (IRCC), reglementat de OUG 19/2019, este de 1,88% pe an, acesta fiind calculat ca medie aritmetică a ratelor de dobândă zilnice ale tranzacţiilor interbancare din trimestrul III 2020, în scădere faţă de cel publicat în urmă cu trei luni, de 2,17%.

În luna mai 2019, a intrat în vigoare OUG 19/2019 care modifică modul în care este calculată rata pentru creditele în lei cu dobânda variabilă. Astfel, Ordonanţa 19 a stabilit indicele de referinţă pentru creditele consumatorilor (IRCC), calculat trimestrial exclusiv pe baza tranzacţiilor interbancare.

Citeste si: Curs valutar BNR miercuri, 6 ianuarie 2021. Moneda euro, în ușoară creștere. Ce bancă vinde euro la cel mai bun pret?

 

Citește-ne pe
Citește și:

Curs valutar BNR miercuri, 6 ianuarie 2021. Moneda euro, în ușoară creștere. Ce bancă vinde euro la cel mai bun pret?

Omul și locul: Concurență slabă pentru cele peste 8.600 de posturi de director de școală

România în stare de șoc! Un milionar celebru s-a sinucis! S-a împușcat în gură! Ce l-a determinat să facă acest gest oribil

Adrian Năstase, dezvăluiri impresionante, în ediția de aseară a emisiunii “40 de întrebări cu Denise Rifai”: “Glonțul a trecut, atunci, la 3 mm de carotidă…”

Live Stream Online Puterea Dragostei-Ediţia de miercuri, 6 ianuarie - A doua parte- VIDEO. Scandal în casa iubirii. Cele mai noi concurente în mare conflict

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies