Anunț despre a patra etapă de relaxare. Nelu Tătaru: "Recomandările specialiștilor sunt..."

Anunț despre a patra etapă de relaxare. După ce a crescut numărul de cazuri, Nelu Tătaru a precizat ce se va întâmpla cu măsurile de relaxare din 1 iulie.


In articol:

Anunț despre a patra etapă de relaxare. Deși inițial erau programate noi măsuri de relaxare începând cu data de 1 iulie, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat că sfatul specialiștilor este ca acestea să fie amânate, având în vedere creșterea numărului de îmbolnăviri cu noul coronavirus. Ce urmează să se întâmple?

Anunț despre a patra etapă de relaxare. Nelu Tătaru: "Recomandările specialiștilor sunt..."

Ministrul Sănătății a anunțat că după mai multe consultări și după ce a fost analizată situația coronavirusului din ultimele săptămâni, specialiștii din Grupul Tehnico-Științific au recomandat autorităților să amâne cea de-a patra etapă de relaxare a restricțiilor.

"S-a evaluat tot ce a însemnat ultimele două săptămâni, în care am avut o creștere a numărului de cazuri noi, în care au crescut cazurile în terapie intensivă, a crescut numărul de decese. Recomandările specialiștilor din Grupul Tehnico-Științific sunt de a amâna noile măsuri de relaxare pe care le aveam pentru 1 iulie. Umărim zilnic și săptămâna care urmează, evoluția numărului de cazuri, evoluția cazurilor de la terapie intensivă, evoluția deceselor și respectarea normelor de precauție, reguli de igienă, distanțarea fizică. Suntem într-un moment în care gestionăm un număr de cazuri crescut și s-a decis la nivelul Grupului Tehnic să amânăm ce-a de-a patra măsură de relaxare.", a spus Nelu Tătaru, potrivit digi24.ro. 

Citeste si: NEWS ALERT! Se INTERZICE mersul la mare si la munte? Guvernul Romaniei ia in calcul restrictionarea accesului in statiuni

Nelu Tătaru, anunț despre introducerea restricțiilor: "Ne gândim și la..."

Nelu Tătaru, anunț despre introducerea restricțiilor. Ministrul Sănătății a precizat ce noi restricții au în vedere în condițiile în care situația coronavirusului în România se va agrava.

Nelu Tătaru, anunț despre introducerea restricțiilor. Având în vedere că numărul îmbolnăvirilor cu coronavirus a tot crescut în ultimele zile, autoritățile sunt în căutarea celor mai eficiente soluții, astfel încât să nu se ajungă din nou la o criză medicală, iar sistemul medical să nu poată face față valului de îmbolnăviri.

Citește continuarea aici.

Citeste si: Cand ne intoarcem la viata normala? Nelu Tataru: "Acestea sunt conditii ca sa putem sa ne gandim"

Anunț despre a patra etapă de relaxare. Când ar putea fi ridicate restricțiile rămase în vigoare?

Ministrul Nelu Tătaru a anunțat că doar în momentul în care evoluția epidemiei de coronavirus va fi una favorabilă, iar numărul de cazuri noi va fi în scădere, autoritățile vor lua în calcul alte măsuri de relaxare. 

"În măsura în care evoluția va deveni favorabilă, ne gândim și la alte măsuri de relaxare. În perioada următoare, văzând că avem stabilă o săptămână în care scade numărul de cazuri noi și transmiterea comunitară scade și ea, atunci putem să ne gândim la măsuri de relaxare. Rămâne ca fiecare dintre noi să gestionăm fiecare măsură de relaxare. Suntem într-un moment în care gestionăm viitorul acestei pandemii. Acum 3-4 săptămâni eram pe pantă descendentă, cu rată de transmitere 0,6-0,7, număr de cazuri care scăzuse sub 200. A urmat cea de-a treia perioadă cu măsuri de relaxare, weekendurile prelungite, poate și unele îndemnuri la nerespectarea unor reguli și bagatelizarea acestei pandemii și am tot observat foarte rapid creșterea numărului de cazuri noi. Situația nu este doar la noi, este și în alte țări europene, dar la noi recrudescența a fost parcă mai acută.", a adăugat Nelu Tătaru.

Anunț despre a patra etapă de relaxare. Mai mult decât atât, ministrul Sănătății a precizat că valul 1 al epidemiei încă nu s-a încheiat, asta din cauza faptului că oamenii nu mai respectă regulile de igienă.

"Judecăm fiecare caz în parte, fiecare focar în parte, fiecare anchetă epidemiologică va duce la un rezultat în care putem vizualiza dacă există acea transmitere comunitară. Eventual, ne gândim ca punctual, în anumite locații să putem impune și alte restricții – izolarea acelui focar, carantinarea acelei zone. Noi trebuie să izolăm un focar pentru a nu se extinde. Valul 1 nu s-a terminat, pentru că oamenii nu respectă măsurile. Putem transforma acest val într-un val cu două cocoașe, unde a doua ar putea fi mai violentă decât prima, în condițiile în care atunci exista un instinct de conservare, acum acest instinct de conservare, la o parte dintre concetățenii noștri, nu mai există.", este de părere ministrul Sănătății.

Citeste si: Nelu Tătaru: Instinctul de conservare la o parte din concetăţeni nu mai există

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate