NEWS ALERT! Se INTERZICE mersul la mare si la munte? Guvernul Romaniei ia in calcul restrictionarea accesului in statiuni

Autor: O.P.
Actualizat: 18 iul 2022, 06:45

Guvernul României ia în calcul restricționarea accesului în stațiuni din cauza numarului mare de cazuri din ultimele zile.

Se INTERZICE mersul la mare si la munte? Restrictii la mare si munte

Numărul de cazuri noi de coronavirus în județele Constanța, Prahova și Brașov a crescut alarmant în ultimele zile, motiv pentru care Guvernul României ia în calcul restricționarea accesului în stațiuni. Anunțul a fost făcut de Nelu Tătaru, ministrul Sănătății.

“Trebuie să facem o analogie și să vedem ce înseamnă tot turismul de pe Valea Prahovei apoi tot litoralul.

Vine populație din toată țara și se reîntoarce, făcând o transmitere comunitară în localitățile lor. Acolo se respectă cel mai puțin regulile și atunci reevaluarea ca și controale la agenții economici, reevaluarea la județele de unde au venit acești conaționali. În următoarele două-trei zile vom vedea județele care au creșteri”, a declarat Nelu Tătaru potrivit  digi24.ro.

Citeste si: Nelu Tătaru, anunț despre introducerea restricțiilor: "Ne gândim și la..."

Nelu Tătaru: “Au fost de acord cu regulile, să le respecte!”

Întrebat dacă va fi impusă carantina în anumite locuri de vacanță, Nelu Tătaru a declarat: “ Nu este intenția noastră să ne transformăm în stat polițienesc, relaxarea a fost însușită, și-a dat acordul tot ce a însemnat industrie din domeniul respectiv. Au fost de acord cu regulile, să le respecte. E o relaxare pe care ne-am asumat-o toți.

Ar fi trebuit să nu ajungem aici. Mai vedem și această bagatelizare a ce înseamnă pandemie, reguli, care a dus la îndemnul de nerespectare a regulilor ”.

Citeste si: Nou focar de coronavirus in Romania! Autoritatile sunt in alerta: ce oras este afectat

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Nou focar de coronavirus in Romania! Autoritatile sunt in alerta: ce oras este afectat

Coronavirus Romania: autoritatile semnaleaza aparitia unui nou focar de coronavirus in Romania.

Astfel, 14 persoane de la Complexul de servicii comunitare Beceni, din judeţul Buzau au fost confirmate ca purtatoare ale virusului. Victimele sunt atat angajati, cat si copii asistati, iar autoritatile de sanatate publica au declarat caminul ca fiind focar de boala.

Cele 14 persoane infectate vin dupa ce in cursul zilei de joi, in urma unei alte serii de teste, au fost descoperite trei cazuri de COVID 19 in aceeasi locatie.

Citeste continuarea aici