Anunț de ultimă oră! Cresc pensiile militare? Câți bani vor primi pensionarii din 2022

,

Pensiile militare sub 2.500 lei, majorate! Pensionarii militari vor beneficia de creșteri cuprinse între 2,8 și 10 procente.


In articol:

Pensiile militare ar putea creşte cu 2,6%, în funcţie de încadrarea în deficitul bugetar, au declarat, marţi, surse guvernamentale.

Citeste si: Pensiile se măresc începând cu luna ianuarie a anului 2022! Ministrul Muncii a făcut anunțul: „Nu vor avea în luna ianuarie un venit mai mic de 2.200 de lei”

Pensiile militare sub 2.500 lei, majorate!

Pensiile militare sub 2.500 lei ar putea fi majorate ca și pensiile civile. Este vorba de indexarea cu 2,6%, însă ea se va face doar dacă deficitul permite, pentru că trebuie să ne încadrăm în deficitul asumat de 5,8%. Pensiile peste 2.500 lei ar putea crește cu 2,8%, potrivit România TV.

Citeste si: Mai mulți bani pentru pensionari de la 1 ianuarie! Ministrul Muncii a făcut anunțul în urmă cu doar câteva momente

Cum se majorează pensiile militarilor:

 

  • pensiile până în 2500 de lei – majorare de 10%
  • pensiile peste 2500 de lei – indexare 2.8%

 

În funcţie de încadrarea în deficitul bugetar, pensiile militare ar putea fi indexate cu 2,6 %. Această indexare a fost discutată în coaliţie, dar nu există încă o decizie în acest sens.

Florin Cîţu a declarat, luni, că deficitul asumat este 5,84 pe cash, iar investiţiile ar trebui să rămână pe 7%.

Mai mult, guvernul urmează să aprobe, în şedinţa de miercuri, 15 decembrie, printr-o Ordonanţă de Urgenţă, majorarea punctului de pensie, de la 1 ianuarie 2022.

Totodată, proiectul de OUG prevede că, „începând cu anul 2023, valoarea punctului de pensie se majorează cu rata medie anuală a inflaţiei, la care se adaugă cel mult 50% din creşterea reală a câştigului salarial mediu brut realizat, indicatori definitivi, cunoscuţi în anul curent pentru anul calendaristic anterior, comunicaţi de Institutul Naţional de Statistică”.

„Majorarea şi data de acordare se stabilesc anual prin legea bugetului asigurărilor sociale de stat”, stipulează actul normativ, potrivit Agerpres.

Citeste si: Ajutoare pentru pensionari. Ministrul Muncii: În luna ianuarie nu va exista pensionar cu un venit mai mic de 2.200 de lei

Alocaţia pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 şi 18 ani va fi de 243 de lei, iar cea pentru copiii de până la 2 ani va ajunge la 600 de lei. De asemenea, Guvernul va majora punctul de pensie la 1.586 de lei şi pensia minimă de la 800 la 1.000. În plus, în ianuarie se va acorda aşa-numita a 13-aindemnizaţie persoanelor cu handicap.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Decizie istorică a UE: Maşinile pe benzină şi motorină, interzise. Cum îi va afecta măsura pe români

Mai mulți bani pentru pensionari de la 1 ianuarie! Ministrul Muncii a făcut anunțul în urmă cu doar câteva momente

Declinul unui rocker

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Vești excelente pentru tineri! Pot primi de la stat fonduri nerambursabile de 70.000 de euro. Ce condiții trebuie să respecte

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies