Ajutoare pentru pensionari. Ministrul Muncii: În luna ianuarie nu va exista pensionar cu un venit mai mic de 2.200 de lei

,

Marius Budăi a anunțat luni seara că niciun pensionar din România nu va primi mai puțin de 2.200 de lei în luna ianuarie.


In articol:

Ministrul Muncii, Marius Budăi, anunţă că sprijinul pentru pensionari pe perioada de iarnă este susţinut de coaliţia de guvernare.

Citeste si: Vești bune pentru pensionarii români! Iată cine poate primi tichete în valoare de 1.000 de lei de Sărbători

Ajutor financiar pentru pensionari în ianuarie

Luni, 13 decembrie, coaliția de guvernare a decis ca pensionarii cu venituri mici să primească în luna ianuarie 2022 un ajutor financiar care să completeze pensia, însă venitul obținut nu poate depăși 2.200 de lei.

Ministrul Marius Budăi a anunțat că românii care încasează pensia minimă de 1.000 de lei vor primi suplimentar încă 1.200 de lei, în timp ce cei care au pensia de 1.500 de lei vor primi suplimentar 700 de lei.

„Am fost prezent la şedinţa coaliţiei pentru a susţine practic ultima măsură din pachetul social care nu este transformată în act normativ şi anume acel sprijin pe care pensionarii, toţi acei pensionari care au valoarea pensiei până în 1.600 de lei, după majorarea valorii punctului de pensie, vor primi acel sprijin pentru a susţine facturile pe timp de iarnă.

S-a mers pe principiul de solidaritate şi echitate socială. Mă bucur că toţi membrii coaliţiei au înţeles şi au acceptat această măsură care este dată pentru a-i sprijini pe cei mai nevoiaşi dintre părinţii şi bunicii noştri”, a declarat ministrul Muncii, Marius Budăi (PSD), luni seaă, la Parlament, la finalul şedinţei coaliţiei de guvernare.

Citeste si: Cum se calculează câți bani primești la pensie din 1 ianuarie 2022. Metoda de calcul e foarte simplă

Mai mult, ministrul a declarat că nu va exista în luna ianuarie nicio persoană care să nu încaseze ca venituri, cumulat pensie plus sprijin, suma de 2.200 de lei.

„Deci, 2.500.000 de suflete din România nu vor avea în luna ianuarie un venit mai mic de 2.200 de lei. Asta va însemna ca mâine dimineaţă, deja am ordonanţa scrisă, va intra în cadrul Ministerului Muncii, pe avizare internă. Mâine mi s-a promis de către ministrul Finanţelor că voi avea şi avizul Ministerului Finanţelor. Trebuie să discut şi cu domnul Cătălin Predoiu, astfel încât şi avizul Ministerului Justiţiei să iasă cât mai repede”, a precizat ministrul Muncii.

Potrivit acestuia, impactul bugetar este de 2,56 miliarde de lei şi va fi asigurat din bugetul de stat.

„Imediat, în zilele următoare, noi trebuie să intrăm cu tipărirea mandatelor poştale. Acele mandate vor conţine majorarea valorii punctului de pensie, majorarea pensiei minime şi vor conţine o căsuţă suplimentară, din luna ianuarie, cu acest sprijin”, a menţionat el.

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Cresc salariile în 2022! Iată cine va primi mai mulți bani începând cu anul viitor

China dă o mare lovitură: Xi Jinping anunță că au intrat în cursă directă cu SUA

Regina NU a murit la ora anunțată de Palatul Buckingham! De ce nu s-a anunțat decesul la timp

Anunțul momentului despre vârsta de pensionare. Când se va ieși la pensie în România?

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies