Cresc salariile în 2022! Iată cine va primi mai mulți bani începând cu anul viitor

,
Salarii

Cresc salariile în 2022! Iată cine va primi mai mulți bani începând cu anul viitor

[Sursa foto: PixaBay]

Din nefericire, pandemia de COVID-19 a produs falimentul multor firme, determinându-le forțat să renunțe la unii angajați. Pentru unele companii, lucrurile au mers mai bine, astfel că au reușit să facă profit și să își plătească angajații.


In articol:

Începând cu anul 2022, românii ar putea avea parte de creşteri la salariu de 6-7%, însă doar în cazul anumitor firme care funcţionează bine în această pandemie de COVID-19.

Cresc salariile începând cu anul viitor! Cine va primi mai mulți bani din 2022

Salarii

Cresc salariile începând cu anul viitor! Cine va primi mai mulți bani din 2022

[Sursa foto: PixaBay]

„Aşteptările mele sunt ca, în anumite industrii care funcţionează bine în această perioadă pandemică, să vorbim de procente puţin mai mari de 5% pentru bugetul care va fi aprobat, undeva între 6% şi 7%.

Citeste si: Programul de guvernare PSD-PNL-UDMR: pensii și alocații mai mari, creșterea salariului minim de la 1 ianuarie 2022 și stimularea natalității

Chiar şi aşa, creşterile salariale preconizate de companii nu vor acoperi inflaţia pentru toţi angajaţii. Cel mai probabil, când Guvernul ia o decizie de creştere a salariului minim cu două cifre, cel mai mult din bugetul salarial alocat va merge către benzile salariale, pentru muncitori, pentru tehnicieni, pentru cei care sunt foarte aproape de salariul minim pe economie, pentru a păstra o ierarhie a benzilor salariale în organizaţie”, a declarat Alina Popescu, talent information solution leader, SEE Europe în cadrul Mercer Marsh Benefits.

Citeste si: Cât de mult vor crește pensiile începând cu anul viitor? Premierul interimar al României, Florin Cîțu, a făcut anunțul pentru toți pensionarii

Cu cât se vor mări salariile angajaţilor începând cu anul 2022

„Conform studiului realizat de Mercer, bugetele companiilor pentru creşterile salariale sunt destul de conservatoare, noi publicăm anual acel deja celebru procent de creştere de 5%.

La nivel global sunt şi mai conservatoare, de 4,5%, cumva fiind aliniate între Europa de Vest, Europa Centrală şi ceea ce se întâmplă în Europa de Est”, a mai declarat Alina Popescu.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Părinţi români amendaţi în Germania pentru că au luat copilul în călătorie, deşi în România nu e vacanţă şcolară

Ce se întâmplă cu taxele din 2022? Ministrul Finanțelor a făcut anunțul oficial

FOTO - Președintele Ungariei face sport în Parcul Central din Cluj-Napoca: 'Un început de zi activ în Kolozsvár'

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Sistemul de pensii se schimbă din temelii. Surpriză totală pentru 7 milioane de români

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies