Vești bune pentru pensionarii români! Iată cine poate primi tichete în valoare de 1.000 de lei de Sărbători

,
Pensii

Vești bune pentru pensionarii români! Iată cine poate primi tichete în valoare de 1.000 de lei de Sărbători

[Sursa foto: PixaBay]

Pensionarii români au parte d un mic cadou de Sărbătorile de iarnă, astfel că vor primi un ajutor în tichete de masă, în funcție de bugetul primăriilor.


In articol:

Anul

acesta, pensionarii vor primi tichete de masă în mai multe orașe ale țării, în funcție de bugetul primăriilor.

Ce pensionari pot beneficia de tichetele de masă oferite în Brașov

 • pensionarii cu domiciliul stabil în municipiul Braşov, cu vârsta peste 65 de ani bărbaţii şi 63 de ani femeile, care împlinesc vârsta pe tot parcursul anului şi a căror pensie este de până la 1.000 de lei inclusiv;
 • se consideră vârsta împlinită în tot cursul anului de acordare a tichetelor;
 • solicitantul să nu aibă datorii neeșalonate față de bugetul local.

Acte necesare pentru obținerea tichetelor de masă

Citeste si: Vești bune pentru bugetari. Crește valabilitatea voucherelor de vacanță primite anul trecut

 • cuponul de pensie de pe luna anterioară solicitării şi/sau de pe luna în curs (original și copie xerox) al persoanei îndreptăţite;
 • actul de identitate (BI/CI) original şi copie xerox;
 • cerere de acordare a tichetelor completată de beneficiar (descarcă aici)

Pentru pensionarii care nu se pot deplasa sunt necesare următoarele acte:

Citeste si: Vești bune pentru angajații din sectorul privat! Vor primi tichete de vacanță în 2022

 • cupon de pensie al persoanei îndreptățite, pentru luna anterioară sau luna solicitării (original și copie xerox);
  actul de identitate (CI/BI) al persoanei îndreptățite (original și copie xerox);
 • cerere completată de beneficiar prin care acesta solicită acordarea tichetelor (descarcă aici);
 • împuternicire (completată de beneficiar) (descarcă aici) pentru persoana mandatată să ridice tichetele;
 • actul de identitate (CI/BI) (original și copie xerox) al persoanei împuternicite.

Program distribuirii tichetelor de masă:

 • Luni, Marți, Miercuri, Vineri: 8:30- 15:00 (Pauză de dezinfecție: 11:30- 12:00)
 • Joi: 8:30- 17:00 (Pauză de dezinfecție: 11:30- 12:00; 14:30- 15:00)

Pensionarii cu dizabilități din Baia Mare primesc tichete de masă în valoare de 50 de lei 

Circa 9000 de pensionari cu dizabilități din Baia Mare primesc zilele acestea tichete în valoare de 50 de lei din partea administrației locale, prin Direcția de Asistență Socială.

„În haosul cotidianului românesc, în care suntem, după mai bine de 30 de ani de la Revoluție, într-o și mai mare instabilitate politică și socială, Administrația Publică Locală a Municipiului Baia Mare se străduiește să fie alături de cetățeni. Când cei care ne conduc reușesc calificativul „foarte bine” doar în ceea ce privește dezbinarea populației, măsurile din ultimele luni reușind doar să sufoce și mai mult economia țării noastre, românii fiind nevoiți să lupte aproape la propriu pentru supraviețuire, la nivel local continuăm să sprijinim categoriile puternic afectate de situația în care țara noastră se află în acest moment”, a declarat primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș. 

„Pentru mulți această sumă de 50 de lei, cât este valoarea tichetului pe care îl vor primi pensionarii și persoanele cu dizabilități, este un fleac. Din păcate însă, pentru pensionarii cu venituri mici și pentru persoanele cu nevoi speciale, acest sprijin este binevenit mai ales acum, când conducătorii noștri se luptă pentru putere, nicidecum pentru bunăstarea românilor! Ni se aruncă în față cifre fantasmagorice, cât de bine ne merge oficial, când realitatea este că milioane de români o duc extrem de rău, fiind o adevărată provocare să asigure pâinea cea de toate zilele”, a mai subliniat Cătălin Cherecheș.

Primăria Municipiului Medgidia oferă tichete sociale în valoare de 50 lei pentru câteva categorii defavorizate. Iată care sunt acestea

 • pensionarii sistemului public de pensii ale căror drepturi obținute din pensie sau după caz, din pensii cumulate se află la valoarea de maxim 800 lei/lună;
 • persoanele cu handicap grav sau încadrate în gradul I de invaliditate, adulţi şi copii neinstituţionalizaţi, persoanele cu handicap accentuat sau încadrate în gradul II de invaliditate, adulţii şi copiii neinstituţionalizaţi, persoane cu handicap mediu și ușor sau încadrate în gradul III de invaliditate, adulţii şi copiii neinstituţionalizaţi.

Tichetele se ridică din următoarele zone:

1. Pentru pensionari – de la sediul Direcției de Asistență Socială din curtea interioară a primăriei.

2. Pentru persoanele cu handicap – de la camera 19 din Primăria Municipiului Medgidia (cam.19)

3. Beneficiarii din localitățile Valea Dacilor și Remus Opreanu vor primi tichetele la domiciliu

Predarea tichetelor sociale se va face pe baza actului de identitate.

Pensionarii ar putea primi anual tichete de masă. Care sunt condițiile

Pensionarii care vor dori și vor primi bonuri de masă nu mai pot să beneficieze, în schimb, de călătorii gratuite cu trenul.

„Astfel, în cazul în care biletele de valoare nu au fost folosite în cursul anului, de către pensionarii din sistemul asigurărilor sociale de stat, din sistemul de pensii și asigurări sociale de stat pentru agricultori, precum și de către pensionarii din celelalte sisteme proprii de asigurări sociale, acestea pot fi compensate în tichete de masă”, se arată în expunerea de motive a inițiativei legislative. „De acestea (tichetele de masă) vor beneficia aproximativ 4.537.000 de pensionari, aflați în evidența Casei Naționale de Pensii Publice, precum și cei aflați în evidența Caselor Sectoriale de Pensii”, spun inițiatorii proiectului legislativ.

Pensionarii vor primi bani care să-i ajute cu creșterea prețurilor la energie 

Pensii

Pensionarii vor primi bani care să-i ajute cu creșterea prețurilor la energie 

[Sursa foto: PixaBay]

„Pensia minimă se va majora de la 800 de lei la 1.000 de lei, iar valoarea punctului de pensie va fi majorată la valoarea de 1.586 de lei”, a declarat ministrul Muncii, Marius Budăi. Acesta a mai transmis că Guvernul are în vedere să ofere o sumă pe care o singură dată, astfel încât cetăţenii cu pensii mai mici să fie protejaţi în faţa scumpirilor la energie şi la alimente. „În momentul în care se va lua o decizie în coaliţie, o vom anunţa public şi se va regăsi şi într-un act normativ”, a subliniat Marius Budăi.

Ministrul Marius Budăi a vorbit și despre alte măriri care vin în anul viitor, vorbind despre a 13-a indemnizație pentru persoanele cu dizabilităţi, care face parte din Ordonanţa de urgenţă cu majorarea alocaţiilor.

”În programul de vuvernare avem un calendar de 120 de zile în care vom anunţa ulterior şi un calendar de implementare a legii pensiilor şi a legii salarizării unitare”, a afirmat Marius Budăi.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Canalul Siret-Bărăgan putea iriga 10% din agricultura României. Cât de realist este noul plan al lui Petre Daea

Cum se calculează câți bani primești la pensie din 1 ianuarie 2022. Metoda de calcul e foarte simplă

Volodimir Zelenski anunță noi sancțiuni pentru ruși, în toată Europa: cetățenii lor trebuie să se simtă responsabili/ Video

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Salariul minim ar putea ajunge la 3.500 de lei, în România. Ce condiție impune UE pentru ca această majorare să fie posibilă

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies